iPhone'lar Sıcaklık Uyarısı Aldığında Ne Yapmak Gerek?

33
9
6
3
1
Yaz aylarının da gelmesiyle birlikte iPhone ekranlarında o malum uyarıyı görmeye başladık. Peki bu 'sıcaklık uyarısı' tam olarak ne anlama geliyor ve telefonun zarar görmemesi için ne yapmamız gerekir?

Cep telefonlarımız, hava sıcaklıklarının da artmasıyla çok daha fazla ısınmaya başladı ve telefonun bu durum karşısında zarar görmemek adına kullandığı bir tür savunma mekanizması var; sıcaklık uyarısı. iPhone'larda sıkça rastlanan ve telefonun bir süre kullanım dışı kalmasına sebep olan bu uyarı, aslında oldukça önemli ve ciddi sonuçları olabiliyor.

Eğer telefonunuzun ısınmaya başladığını hissederseniz, mümkünse bu uyarı ekranda yer almadan önleminizi almalısınız. Yapılacak en doğru hareket ise aşırı ısınmaya başlayan telefonunuzu bir süreliğine kapatarak, deyim yerindeyse dinlendirmek. Bu en sağlıklı seçim olacaktır. Ancak eğer 'ben telefonumu kapatmam' derseniz, resmi bir öneri olmamakla birlikte, ıslanmasını engelleyecek bir malzemeyle birlikte buz dolabında da tutabilirsiniz.

Ancak tekrar söylemekte fayda var; buzdolabına koymak tamamen alternatif bir yöntem ve sonucunda ortaya beklenmeyen olumsuz sonuçlar çıkabilir. Eğer siz önleminizi almazsanız ve telefonunuzun ekranında uyarıyı görürseniz de, aynı şekilde telefonunuzu derhal kapatmanız gerekir. Çünkü bildiğiniz üzere, ısınma teknolojik tüm cihazlar için ciddi sonuçları olan bir durumdur.

Telefonunuz soğuduktan sonra tekrar açamazsanız, şarj edip tekrar denemeniz gerekir. Eğer telefon şarj olmuyor ve açılmıyorsa da sıcaklık muhtemel bir zarar vermiş demektir ve Apple'dan destek almanız gerekir.

Aslında Apple'ın bu sorunun yaşanmaması için yaptığı bir dizi uyarı var;

  • iPhone veya iPad'inizi güneşte bırakmayın
  • iPhone veya iPad'inizi sıcakta, bir arabanın içinde bırakmayın
  • Telefonunuzu uzun süre doğrudan güneş ışığında kullanmayın.
  • Telefonunuzu şömine ya da çalışan bir makine gibi ısı yayan şeylerin yakınında bırakmayın.

Eğer telefonunuz yaz-kış fark etmeksizin, anlamsızca ısınıyorsa da bir sorun var demektir ve muhakkak çözülmesi gerekir. Çünkü 'normal seyrinde' çalışan bir telefon o kadar fazla ısınmamalıdır. Üstelik ısınan bir telefonun tek zararı kendisine değildir ve olası bir 'patlama' sonucu yangın çıkarma ihtimali bile var. Bu yüzden, sıcaklık uyarılarını dikkate alın ve normal kabul edilebilecek bir sıcaklıkta olmadığı sürece telefonunuzu kullanmayın. 

Kaynak : https://www.slashgear.com/iphone-users-are-getting-this-temperature-warning-25535440/
33
9
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
33
9
6
3
1