Albus Dumbledore "Ölüm" mü? J.K. Rowling'in Bile Onayladığı Meşhur Harry Potter Teorisi

123
37
6
4
4
Semboller ve pek çok alt hikaye ile dolup taşan bir dünya sunan Harry Potter serisi, hayranların sürekli dile getirdiği teorilerle de gündeme geliyor. Biz de Albus Dumbledore'u ve Üç Kardeş hikâyesini merkezine alan, J.K. Rowling'in bile hakkında konuştuğu bir teoriye bakıyoruz.

İrlandalı ünlü oyuncu Michael Gambon, 82 yaşında hayata gözlerini yumdu. Gambon, Harry Potter serisindeki Albus Dumbledore rolüyle herkesin aklına kazınmıştı. Biz de Harry Potter hayranlarının sık sık gündeme getirdiği, Gambon'un Dumbledore'unu merkezine alan bir teoriyi sizlerle paylaşmak istedik. Akıl dolu bu teorinin asıl çıkış noktası, Ölüm Yadigarları filminde ve kitabında anlatılan Üç Kardeş hikâyesi. Sıkı takipçiler hemen hatırlayacaklardır, ancak bir yine de hikâyeye bir göz atalım.

Masalda üç büyücü kardeşten söz ediliyor. Bu üç kardeş bir gün geçmeleri gereken tehlikeli bir nehirle karşılaşıyorlar. Asalarını kullanıp büyü yaparak bir köprü inşa eden kardeşler, diğer yakaya ayaklarını basmadan "Ölüm" adındaki figürle karşılaşıyorlar. 

Üç Kardeşin Hikâyesi’ni hatırlamayanlar için tamamı:

Teoriye göre Voldemort, Snape ve Harry, üç kardeşi temsil ediyor

Hikâyedeki üç kardeşin her birisi, seri boyunca izlediğimiz bazı kişilerin özelliklerini yansıtıyor. Kullandıkları eşyalar, seri boyunca karakterlerin ellerinde bulunan eşyalar.

Sadece üçüncü kardeşin diğerlerinden daha uzun bir hayata sahip olabildiğini görüyoruz. İlk kardeş ise elindeki mürver asa ve gözünü bürüyen hırs nedeniyle Voldemort’u fazlasıyla andırıyor. Serinin yazarı J.K. Rowling’in “tamamen uyum sağlıyor” diyerek onayladığı teori ise ilk kardeşin Voldemort’un ta kendisi olduğunu söylüyor. 

İkinci kardeş, yani kavuşamadan sevdiği kadını kaybeden ve onu taşla dirilten kardeş ise Severus Snape. Bildiğiniz üzere Snape, Harry’nin annesi Lily’ye deliler gibi aşıktı. Hatta ölmeden önce son anların aşkının onu ne denli değiştirdiğini görmüştük.

Teoriye göre son ve en uzun yaşayan görünmezlik pelerinine sahip kardeş ise Harry Potter. Çünkü Potter, ölüm korkusundan sıyrılmış, uzun ve mutlu bir hayat yaşamak isteyen, alçak gönüllü bir kişilik olarak tanımlanıyor.

Dumbledore'un ise "Ölüm" olduğu söyleniyor

Eğer bu 3 eşleşmeyi onayladıysanız, muhtemelen Ölüm’ün kim olduğu sorusuna verilecek en mantıklı cevap olan Dumbledore cevabını da onaylarsınız. Evet, bu hayran teorisine göre Ölüm Dumbledore’un ta kendisidir. Bir süre düşündükten sonra mantıklı geliyor. Eğer hala saçma geliyorsa serinin en başına ilk kitap ve ilk film olan Felsefe Taşı'na dönelim. Harry Potter, burada babası James Potter’dan kaldığı söylenen görünmezlik pelerinini Dumbledore’un ellerinden alıyor. 

Harry, pelerin üzerinde şu notu okuyor:
"Baban öldüğünde bunu bana bıraktı. Şimdi sana dönme zamanı. İyi kullan."

Eğer hala Dumbledore’un Ölüm olduğuna inanmadıysanız bir detay daha var. Harry, Ölüm Yadigarları'nda ruhani bir dünyaya giderek Dumbledore ile karşılaşır, o da burada kendisini “eski bir arkadaş” olarak selamlar. Yani tıpkı hikâyede ölen son kardeş ve Ölüm’ün arasında olduğu gibi. Tabii her ne kadar Rowling "uyuyor" dese de bunun hayranlar tarafından ortaya çıkarılmış bir teori olduğunu unutmamak gerek. 

Rowling'in "Favori hayran teorin nedir?" sorusuna verdiği yanıt:

"Dumbledore'un Ölüm olduğu teori. Çok güzel ve uyum sağlayan bir teori."

123
37
6
4
4
Emoji İle Tepki Ver
123
37
6
4
4