Hem PS5 Hem de Xbox Series X'te Çalışabilen İlk Kablosuz Kulaklık: Astro Gaming A20

10
3
2
1
0
Astro Gaming isimli bir teknoloji üreticisi, hem Xbox Series X hem de PlayStation 5'te çalışabilen kablosuz kulaklığı "A20"yi duyurdu. Sahip olduğu çift destek özelliğiyle bir ilk olan kablosuz kulaklık, iki farklı dönüştürücü sayesinde her iki konsolda da oynanabiliyor.

2020 yılının sonuna yaklaşmamızla birlikte oyunseverleri ciddi bir heyecan sarmış durumda. Çünkü bir yandan Microsoft diğer yandan da Sony, yeni oyun konsollarını bu yıl sonunda piyasaya sürülecek. Hal böyle olunca da her geçen gün, yeni konsollarla ilgili dikkat çeken detaylar gün yüzüne çıkıyor. Şimdiyse bir teknoloji üreticisi ilk hem Xbox Series X hem de PlayStation 5'te kullanılabilecek kablosuz kulaklığı duyurdu.

Hem PlayStation 5 hem de Xbox Series X'te çalışacak ilk kablosuz kulaklığı üreten şirket, Astro Gaming. Kullanıcılar, "A20" olarak isimlendirilen bu kablosuz kulaklığı satın aldıktan sonra benzersiz bir deneyim yaşayabilecekler. Peki bir kablosuz kulaklık, nasıl oluyor da hem PlayStation 5 hem de Xbox Series X'e aynı anda destek verebiliyor?

İşte Xbox Series X ve PlayStation 5 destekli ilk kablosuz kulaklık

Astro Gaming A20

Astro Gaming tarafından duyurulan A20, iki farklı USB dönüştürücüye sahip. Kullanıcılar, hangi oyun konsoluna sahip olacaklarsa kulaklığa ek olarak o dönüştürücüyü de satın alacaklar. Eğer bir kullanıcı hem PlayStation 5 hem de Xbox Series X'i satın alırsa, kulaklığın iki USB dönüştürücüsünü birden satın alarak bu kablosuz kulaklığı her iki konsolda birden kullanabilecek. Kulaklık, ufak bir senkronizasyon işlemiyle çalışacak.

Geliştirici ekip tarafından yapılan açıklamalara göre A20'de 1,050 mAh'lık büyük sayılabilecek bir batarya bulunuyor. 3,5 saatte tam şarj olabilen kablosuz kulaklığın ne kadar süreyle kullanılabildiğineyse değinilmiyor. Ayrıca şirket, bu kablosuz kulaklığın 15 metreye kadar çalışabilirlik alanı olduğunu iddia ediyor. Bu sayede kullanıcılar, kablosuz kulaklıklarında ses kaybı yaşamadan yaşam alanları içerisinde dolaşabilecekler.

A20

Bu arada, Astro Gaming markasıyla daha önce tanıştıysanız, bu şirketin zaten "A20" olarak isimlendirilen bir kablosuz kulaklık modeline sahip olduğundan haberdar olabilirsiniz. Şöyle ki şirket, geçtiğimiz dönemlerde piyasaya sürülen A20'yi geliştirerek hem Xbox Series X hem de PlayStation 5 ile uyumlu hale getirdi. Yani duyurulan yeni kablosuz kulaklık, 2. nesil A20 olarak düşünülmeli.

A20'nin fiyatı ne kadar olacak?

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre hem Xbox Series X hem de PlayStation 5'te kullanılabilecek bu kablosuz kulaklık, 119,99 dolar (yaklaşık 885 TL + vergiler) olarak fiyatlandırılıyor. Ürünün Xbox Series X ya da PlayStation 5 için satılan USB dönüştürücüsü ise 19,99 dolar (yaklaşık 150 TL + vergiler) karşılığında satın alınabiliyor. Ürün, an itibarıyla Astro Gaming'in resmi internet sitesi üzerinden ön sipariş aracılığıyla satın alınabiliyor.

Kaynak : https://www.destructoid.com/stories/the-new-astro-gaming-a20-is-one-wireless-headset-that-can-work-with-both-ps5-and-xbox-series-x-602197.phtml
10
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
3
2
1
0