Kanal D, Harry Potter ve Melez Prens Filminde 'Büyü' Kelimesinin Sesini Kıstı

179
64
6
2
1
Geçtiğimiz günlerde seyircilere büyücülük temalı Harry Potter ve Melez Prens filmini yayınlayan Kanal D, filmdeki 'büyü' ve 'büyücülük' kelimelerinin sesini kısarak tepki çekti.

Türkiye’nin en büyük televizyon kanallarından biri olan Kanal D, büyücülük okulundaki bir grup gencin hikayesini anlatan Harry Potter serisinin en sevilen filmlerinden Harry Potter ve Melez Prens’i geçtiğimiz günlerde ekranlarına taşıdı. 

Birgün tarafından aktarılan bilgilere göre Kanal D, büyücülük temalı söz konusu filmde ilginç bir uygulamaya gitti ve filmde geçen 'büyü' ve 'büyücülük' kelimelerinin yanı sıra senaryoda yer alan kurmaca büyü isimlerinde filmin sesini kıstı.

harry potter

Kanal D’nin bu ilginç uygulaması, sosyal medya kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılandı. Kanal D’nin büyücülük temalı bir filmi yayınlamakta sakınca görmeyip büyü kelimesinde sesi kısmasına anlam veremeyen sosyal medya kullanıcıları, kanalı adeta topa tuttu.

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise büyü kelimesinde filmin sesinin kısılmasının aşırı hassasiyet olduğunu belirterek halihazırda yayınlanmakta olan film ve dizilerde ‘büyü’ kelimesinden daha zararlı içerikler yer aldığını hatırlattı.

Kanal D’nin Harry Potter ve Melez Prens filminde ‘büyü’ kelimesinin sesini kısmasına gelen tepkiler

Kaynak : https://www.birgun.net/haber/kanal-d-den-harry-potter-a-buyu-sansuru-313964
179
64
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
179
64
6
2
1