Karadeniz’de Bulunan Doğalgaz, Test Amaçlı Yakıldı (Video)

154
32
12
9
7
Karadeniz’de Bulunan Doğalgaz, Test Amaçlı Yakıldı (Video)
Karadeniz’de Sakarya gaz sahasında keşfedilen 320 milyar metreküplük doğalgazın yakma testleri gerçekleşti. Gerçekleştirilen testlerin görüntüsünü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, resmi Twitter hesabından paylaştı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “müjde” olarak açıkladığı Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz, test amaçlı laboratuvarda yakıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, resmi Twitter hesabından Sakarya gaz sahasında keşfedilen gazın mühendisler tarafından yakılma testine ait videoyu paylaştı.

Twitter hesabından paylaştığı videoda bir açıklama yapan Bakan Dönmez, “Sakarya gaz sahasında keşfettiğimiz gazın mühendislerimiz tarafından test amaçlı yakılışı… Tebrikler arkadaşlar” dedi. 

Bulunan doğalgaz hakkında bilinenler

Geçtiğimiz cuma günü, Karadeniz’de Tuna-1 (Sakarya Doğalgaz Sahası) bölgesinde çalışma yürüten Fatih sondaj gemisinin 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervine ulaştığı açıklanmıştı. Türkiye’nin hemen hemen 7 - 8 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacak bu rezervin maddi değerinin 65 milyar dolar olduğu belirtilmişti. 

Yapılan yakma testlerine göre son derece stabil bir şekilde yanan gaz, planlamaya göre 2023’ten sonra çıkarılmaya başlayacak. 

Hem Karadeniz hem de Akdeniz’de doğalgaz ve petrol arama çalışmalarına devam eden Türkiye Petrolleri, Karadeniz’de bulunan gazın çevresinde yeni rezervlerin de bulunacağını düşünüyor. Bunun için çalışmalar büyük bir hızla devam ederken, yeni rezervler bulunursa Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığının çok büyük ölçüde önleneceği biliniyor. 

 

154
32
12
9
7
Emoji İle Tepki Ver
154
32
12
9
7