Cumhurbaşkanı ‘Müjdeyi’ Açıkladı: Türkiye Tarihinin En Büyük Doğalgaz Keşfi Gerçekleşti

491
96
24
15
8
Çarşamba günü bahsettiği müjdeyi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfedildiğini bildirdi. Erdoğan, verilerin muhtemel başka rezervleri işaret ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde cuma gününü (bugün) işaret ettiği ve ‘müjde’ olarak nitelendirdiği açıklamasını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre Tuna-1’de çalışması gerçekleştiren Fatih sondaj gemisi, 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda.

Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarına göre şu ana kadar Tuna-1 olarak bilinen bölge, bundan sonra Sakarya Gaz Sahası olarak isimlendirilecek. Bölgede gerekli tüm test, analiz ve mühendislik çalışmalarının gerçekleştirildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kuyudan elde edilen veriler aynı bölgede yeni doğalgaz keşiflerinin kuvvetle muhtemel olduğuna işaret ediyor. Bu rezerv çok daha büyük bir kaynağın sadece bir parçasıdır.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tuna-1'dekine benzer bir müjdeyi Akdeniz'den de bekliyorum

Fatih sondaj gemisi

Erdoğan’ın açıklamalarına göre bundan sonraki süreç, tespit kuyularının açılması ve bunu takiben de inşaat ve yapım aşamalarına geçilmesiyle devam edecek. Şu ana kadar Fatih ve Yavuz gemileri ile Akdeniz ve Karadeniz'de 9 derin deniz sondaj çalışması gerçekleştirildiğini söyleyen Erdoğan, beklenen keşfin Tuna-1’de gerçekleştiğini ifade etti.

Erdoğan’ın açıklamasına göre Karadeniz’deki ve Akdeniz’deki sondaj çalışmaları hızlanarak devam edecek. Yıl sonunda Kanuni sondaj gemisinin de çalışmalara dahil olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı, Tuna-1’dekine benzer bir müjdeli haberi Akdeniz’den de beklediğini ifade etti.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-haberler-cumhurbaskani-erdogan-tarihi-mujdeyi-acikladi-41592712
491
96
24
15
8
Emoji İle Tepki Ver
491
96
24
15
8