Leyla ile Mecnun Gibi Yeniden Çekilse Diye Yolunu Gözlediğimiz 20 Efsane Türk Dizisi

137
32
11
10
7
Leyla ile Mecnun'un yeni bölümleriyle gelmesinin ardından keşke yeniden çekilse dediğimiz 20 efsane Türk dizisini listeledik. Sizin de "keşke" yeniden çekilse de izlesek dediğiniz diziler varsa yorumlarda buluşalım.

Türk dizileri, son yıllarda çok fazla tek düze olmaya başladı. Bu durum bazı kişilerin hoşuna gidiyor olsa da açıkçası benim çok da mutlu olmadığım bir durum. Elbette bunun ardında çocukluğumuzda izlediğimiz efsane Türk dizilerini yakından biliyor olmamız yatıyor. Leyla ile Mecnun'un yeni bölümleriyle karşımıza çıkmasıyla keşke yeniden çekilse dediğimiz dizileri yeniden düşünmeye başladık. Bugün sizlere Türkiye'nin efsaneleri olan ve Türk dizi sektörünün bugünlere gelmesi açısından büyük katkılar sunan "keşke yeniden çekilse" dediğimiz 19 diziyi listeleyeceğiz. 

Eğer sizler de benim gibi eski Türk dizilerini özlediyseniz, listemizi keyifle okuyabilirsiniz. Listemizin dışında kalmış olsa da efsaneleşmiş Türk dizileri bulunabilir. Bu listemizi sizler için ara ara güncelleyeceğiz. Yorumlar kısmında efsane olduğunu düşündüğünüz Türk dizilerini yazarsanız, bir sonraki güncellememizde listemizi daha da fazla genişletmemize yardımcı olabilirsiniz.

Keşke yeniden çekilse dediğimiz 20 Türk dizisi

  • Kurtlar Vadisi
  • Ezel
  • Suskunlar
  • Aşk-ı Memnu
  • Kavak Yelleri
  • Poyraz Karayel
  • Hayat Bilgisi
  • Elveda Rumeli
  • Avrupa Yakası
  • Cennet Mahallesi
  • Hatırla Sevgili
  • Ekmek Teknesi
  • Ayrılsak da Beraberiz
  • Bir Kadın Bir Erkek
  • Geniş Aile
  • Süper Baba
  • Kardeş Payı
  • 7 Numara
  • Ruhsar
  • Kuzey Güney

İlk 97 bölümü özleyenlere: Kurtlar Vadisi

Kurtlar Vadisi

Türkiye'nin dizi tarihinin en ünlü dizileri arasında yer alan Kurtlar Vadisi, özellikle ilk 97 bölümüyle efsaneler arasına girdi. Daha önce de sayısız yeni dizi ve filmleriyle karşımıza çıkan Kurtlar Vadisi'nin sevenleri, dizinin yeni bölümleriyle tekrardan gelmesini istiyor. Peki sizler Kurtlar Vadisi'nin ilk 97 bölümü tadında yeniden çekilmesini ister miydiniz?

İntikam üzerine kurulu bir efsane: Ezel 

Ezel

Yayınlandığı döneme adeta damgasını vurmuş, müzikleriyle ve Tuncel Kurtiz ustanın içimize işleyen şiir yorumlarıyla Türk dizi tarihinin en iyileri arasında giren Ezel, Exxen veya herhangi bir yerde yeniden görmek istediğimiz dizilerin başında geliyor. Elbette Tuncel Kurtiz'in olmadığı bir Ezel hepimiz için eksik olacaktır, ancak o şiir yorumlarıyla her zaman yanımızda olmaya devam edecektir.

Uzun sürmese de büyük etkiler bırakan: Suskunlar 

Suskunlar

Bu listemizdeki en kısa dizi olan Suskunlar, adeta ağzımıza bir parmak bal çalıp sonra da hızlıca bitti. Belki tadında bırakmaları bu dizinin çok daha etkili olmasını sağladı, ancak devamı gelse kim hayır diyebilir ki?

O senin yengen yengen: Aşk-ı Memnu 

Aşk-ı Memnu

Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat, Nebahat Çehre, Hazal Kaya, Zerrin Tekindor, Selçuk Yöntem gibi birini yazsak diğerine ayıp olduğu için onu da yazmamız gereken bir oyuncu kadrosuna sahip Aşk-ı Memnu, televizyonlarda yayınlanan tekrar bölümleriyle bile çok sayıda izleyiciye ulaşıyor. Bir de dizi yeni bölümleriyle gelse pek çok izleyiciyi sevindireceğinden emin olabilirsiniz. 

Kavak Yelleri

Kavak Yelleri

Uzun bir dönemin gençlik dizisi olarak karşımıza çıkan Kaval Yelleri, özellikle müzikleri ve ilk bölümlerin çekildiği Urla'yla bizi kendisine bağlamıştı. Bu dizi yeniden çekilse ve yine arkasında Pinhani'nin müzikleri bulunsa izleyecek sayısız insan tanıyorum. 

Sağlam bir kitlesi bulunan: Poyraz Karayel

Poyraz Karayel

Başrollerini İlker Kaleli, Burçin Terzioğlu ve Musa Uzunlar'ın paylaştığı Poyraz Karayel, mesleğini ve oğlunun velayetini geri alabilmek için yasa dışı bir göreve kendisini atıyor. Uzun soluklu bir dizi olan Poyraz Karayel'in bugün yayınlansa televizyonların başına kilitlenecek sağlam bir kitlesi bulunuyor.

Sıcacık bir lise dizisi: Hayat Bilgisi

Hayat Bilgisi

Gani Müjde gibi usta bir ismin kaleminden çıkan Hayat Bilgisi, günümüzde çıkan sıradan lise dizilerine benzemiyor. Hayat Bilgisi, ezberci eğitim yerine yaratıcı eğitimi tercih eden idealist Afet öğretmen ve öğrencilerini anlatıyor. Afet öğretmenin öğrencilerine verdiği hayat derslerini izlediğimiz dizi, o döneme denk gelen insanların unutamadığı diziler arasında yer alıyor.

Osmanlı döneminde Makedonya'da yaşayan bir ailenin hikayesi: Elveda Rumeli

Elveda Rumeli

Bir dönem dizisi olan Elveda Rumeli, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde Makedonya'da yaşanan olayları bir ailenin gözünden anlatıyor. Makedonya'nın Manastır yakınlarında çekilen dizi, dönemi çok iyi yansıtması ve başarılı oyunculuklarıyla çok kaliteli bir aile filmiydi. Elveda Rumeli de keşke yeniden çekilse dediğimiz diziler arasında yer buluyor.

Gerçek anlamda bir efsane: Avrupa Yakası 

Avrupa Yakası

Gülse Birsel'in kaleminden çıkan bir durum komedisi olan Avrupa Yakası, efsaneler arasına giren yapımlardan biri. Başarılı oyuncuların canlandırdığı unutulmaz karakterleriyle hatırladığımız Avrupa Yakası, Exxen veya başka platformlarda yeni bölümleriyle gelse çok güzel olur dediğimiz diziler arasında yer alıyor. 

Tekrarlarını izleyerek büyüdüğümüz: Cennet Mahallesi

Cennet Mahallesi

Bugün televizyonda yayınlansa yine reyting rekorları kırabilecek bir diziden bahsediyoruz. Zeki Alasya, Melek Baykal, Çağla Şikel, Alişan gibi isimlerin oyuncu kadrosunda yer aldığı dizide hemen hemen her bölümde birbirlerine aşık olan Sultan'la Ferhat'ın evlenmeye çalışmasını izliyoruz. Kavgalı iki ailenin çocuğu olan aşıklar, Sultan'ın annesi Pembe'den dolayı bir türlü evlenemez. Her bölüm kavga edip karakola giden bu iki ailenin eğlenceli maceraları ve "Şikayetçiyim komserim" repliği hala aklımızda. Bu diziyle birlikte, ülkemizin en başarılı oyuncularından Zeki Alasya'yı minnetle anıyoruz.

Türkiye'nin geçmişini en iyi anlatan dizilerden: Hatırla Sevgili 

Hatırla Sevgili

27 Mayıs darbesinin öncesi ve sonrasına odaklanan bu efsane dizi, bizlere o dönemi farklı bakış açılarıyla gösteriyor. Müzikleriyle de efsane olan Hatırla Sevgili, belki bir remake olarak ya da Türkiye tarihinin bir başka dönemini ele alarak yeniden karşımıza gelebilir. 

Sıcacık bir diziye ihtiyacımız var: Ekmek Teknesi 

Ekmek Teknesi

Yayınlandığı dönemde tüm ülkeyi ekranlara kilitleyen Ekmek Teknesi, aile kavramını anlatan komedi ve dram yönü ağırlıklı bir dizi. Sadece o kahvede Heredot Cevdet'in anlattığı hikayeler bile dizinin yeniden çekilmesi için hoş bir neden olabilir.

Sabahları uyanıp izlediğimiz: Ayrılsak da Beraberiz

Ayrılsak da Beraberiz

TRT'nin efsane dizilerinden biri olan Ayrılsak da Beraberiz, 5 sezon ve tam tamına 490 bölüm sürdü. Böylesine uzun soluklu bir dizi de normal olarak hafızalarımızda sağlam bir yer etti. Evliliklerini bozan iki insanın aynı evin içinde yaşamaya çalışmasını izlediğimiz dizi, TRT'nin en sevilen dizilerinden biriydi.

İkili ilişkileri anlatan efsane dizi: Bir Kadın Bir Erkek

Bir Kadın Bir Erkek

Demet Evgar ve Emre Karayel'in birlikte oynadığı, onlar dışında çok da farklı yüzler göremediğimiz Sitcom tarzındaki bu dizi, komedi unsurlarının yanında bizlere ikili insan ilişkilerinin nasıl olduğunu gösteriyordu. Kadın ve erkek arasındaki ilişkinin komik ve samimi bir dille anlatıldığı dizi, bugün yayınlansa kendini yine izlettirmeyi başarabilir.

Usta isimlerin yer aldığı: Geniş Aile

Geniş Aile

Başrolde Ufuk Özkan'ın bulunduğu Geniş Aile, Türk dizi tarihinde komedi efsaneleri arasında yer alıyor. Özkan dışında Bora Aktaş, Fırat Tanış, İlker Ayrık, Zuhal Topal gibi isimlerin olduğu dizide geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden büyük usta Rasim Öztekin de bulunuyor. Onsuz bu dizinin eskisi kadar keyif vermeyeceğini biliyor olsak da yeniden yayınlansa izleyeceğimizi düşünüyorum.

Biraz da duygusallaşalım: Süper Baba 

Süper Baba

Bu listemizdeki en eski dizilerden biri olan Süper Baba, yayınlandığı dönemde 7'den 70'e herkesi ekranlara kilitlemişti. Ailenin önemini gördüğümüz bu dizinin öyle bir müziği var ki dizinin ne kadar eşsiz bir yapım olduğunu tek başına gösteriyor. Bu müziği bilmeyenler için hemen aşağıya bırakıyoruz. 

Dünyayı kurtaracak bir buluşun peşinden: Kardeş Payı 

Kardeş Payı

Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Seda Bakan'ın başrolde yer aldığı Kardeş Payı, absürt komedi tarzında Türkiye'de yayınlanmış en iyi dizilerden biri olarak kabul ediliyor. Yeniden çekilmeye de fazlasıyla müsait olan bu diziyi Exxen veya başka platformlarda görsek çok güzel olabilirdi. 

Özlediğimiz günlere ithafen: 7 Numara 

7 Numara

Üniversite eğitimi için farklı bölgelerden gelmiş 4 kız öğrenci, 2 taşralı erkek öğrenci ve 1 taşralı işsiz iki orta yaşlı insanın evine kiracı olarak girer. Dizide her biri birbirinden farklı olan bu insanların yaşadığı zorlukları eğlenceli bir şekilde izliyoruz. 7 Numara, orijinal oyuncu kadrosuyla gelmese bile benzer bir hikâye kurgusuyla yine çok güzel şeyler başarabilir. 

Bir neslin en sevdiği: Ruhsar

Ruhsar

1998 - 2001 yılları arasında yayınlanan fantastik aile dizisi olan Ruhsar, son derece garip konusu ile pek çoğumuzun çocukluğunun unutulmaz dizilerindendir. Handa Ataizi ve Mehmet Ulay'ın başrolde yer aldığı dizi, evlendikten sonra hayatını kaybeden Ruhsar'ın yağmur yağdığında kocasının yanına geri gelmesini anlatıyor. İkili arasındaki ölümsüz aşkı anlatan Ruhsar, günümüzde yeniden çekilse yine milyonlarca insanı ekranların başına kilitleyebilir.

Benim için önemli: Kuzey Güney

Kuzey Güney

Kıvanç Tatlıtuğ'un asabi, sert ve agresif yapılı karakterleri çok iyi canlandırabileceğini görmemizi sağlayan Kuzey Güney, yayınlandığı dönemde kendisine çok sağlam bir izleyici kitlesi edinmişti. Kuzey ve Güney ismindeki iki farklı kardeşin arasındaki ilişkiyi anlatan dizi, replikleriyle sosyal medyanın da sık sık gülmesini sağlamıştır.

Yayınladığımız listede bu 20 diziye yer verdik. Ülkemizde özellikle eski dönemlerde çıkan pek çok eşsiz yapım bulunuyor. Peki sizin "yeniden çekilse çok güzel olurdu" dediğiniz Türk dizileri var mıdır? Düşünce ve önerilerinizi yorumlar kısmında bize iletebilirsiniz. 

137
32
11
10
7
Emoji İle Tepki Ver
137
32
11
10
7