Lancia, Bilim Kurgu Filmlerinden Fırlamış Konsept Aracını Tanıttı: E' Bu Uzay Gemisi

12
7
3
1
0
İtalyan otomobil şirketi Lancia, oldukça tuhaf bir görünümü olan yeni konsept aracını gösterdi. Tasarımın, 2024'ten sonra çıkacak 3 modele ilham olacağı belirtildi.

Teknolojik gelişmeler, her sektörde olduğu gibi otomobil alanında da etkisini gösteriyor. Öyle ki şimdiden kendi kendine giden arabalardan çevre dostu olanlara kadar bilim kurgu filmlerinde karşılaştığımız birçok unsuru gerçek hayatta da görüyoruz. Bu durum, araçların tasarımlarına da yansıyarak daha fütüristik görünümlü otomobillerin önümüzdeki yıllarda geleceğini ortaya koyuyor.

Şimdi ise Stellantis çatısı altında faaliyet gösteren İtayla merkezli otomobil üreticisi Lancia, geleneksel araçlara hiç de benzemeyen bir konsept otomobilini tanıttı. Stellantis’in, tıpkı DS ve Alfa Romeo gibi premium araç markalarından biri olmak isteyen şirket, aracı gelecekteki tasarım hedeflerini göstermek için düzenlediği ‘Design Day’ kapsamında bizlere gösterdi.

İşte Lancia’nın uzay gemisine benzeyen konsept tasarımı

Şirketin gösterdiği konsept aracın alışılagelmiş bir tasarıma sahip olmadığı hemen dikkatimizi çekiyor. Gösterilen konsept, bir otomobilden daha çok bir ‘uzay gemisi’ ve bir gırgırın birleşimi sonucu oluşan bir cihaz gibi görünüyor. Ayrıca garip görünümlü otomobile henüz tekerlek eklenmediği de gözlerden kaçmıyor.

Şirkete göre bu konsept otomobil, Pu+Ra Zero isimli bir çalışmanın parçası. Pu+Ra kısmı ‘Saf ve Radikal’ anlamına gelirken, Zero da aracın sıfır emisyonlu elektrikli bir otomobil olmasını işaret ediyor. Lancia’ya göre bu tuhaf tasarım, 2024’ten itibaren iki yıllık aralıklarla piyasaya sürülecek olan üç yeni modele ilham olacak. Bu modellerin sonuncusu da üreticinin ikonik otomobili Delta’nın yeni versiyonu olacak. Bu tasarımın otomobilleri nasıl etkileyeceğini önümüzdeki yıllarda göreceğiz.

 Lancia’nın diğer planlarına gelecek olursak; İtalyalı şirket, yeni dönemine 2024’te çıkaracağı Ypsilon modeliyle girecek. Ypsilon’un şu anki tasarımının Fiat 500’den ilham aldığını söyleyelim. Yeni Ypsilon’un nasıl görüneceği hakkında ise henüz bir bilgi yok.

 

Kaynak : https://carbuzz.com/news/new-lancia-concept-car-doesnt-look-like-a-car-at-all
12
7
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
7
3
1
0