Kameralarıyla Dikkat Çeken Leica, Kendi Telefonunu Tanıttı: Hiçbir Modele Benzemiyor Ama Hepsine Benziyor

31
5
5
2
1
Fotoğraf makineleri ve lensleriyle tanınan Leica, yeni akıllı telefonu Leitz Phone 2'yi tanıttı. Hem tasarımı hem de özellikleriyle dikkat çeken telefon şu anlık sadece Japonya'da satışa sunulacak.

1869 yılında Almanya’da kurulan Leica, uzun yıllardır profesyonel fotoğraf makinesi ve kameralar üreten ve kalitesi ile tanınan bir marka olarak biliniyordu. Geçtiğimiz yıllarda Çin merkezli Huawei ile ortaklık kurarak akıllı telefonlar için sensörler, optikler ve lensler geliştiren şirket, akıllı telefon piyasasındaki en kaliteli kameraların ortaya çıkmasında da öncü olmuştu. Geçtiğimiz yıl kendi akıllı telefonları olan Leitz 1’i tanıtan marka, bu modeli devam ettireceğini söylemişti.

Bugün ise Alman kamera devi, kendi akıllı telefonu Leica, yeni akıllı telefonu Leica Leitz Phone 2’yi tanıttı. Telefonun tasarımı ve özellikleri ise oldukça dikkat çekiyor.

Telefon görünümlü fotoğraf makinesi

Telefonun tasarımına baktığımında fazlasıyla kesin hatlara sahip olduğunu görebiliyoruz. Bu yanıyla Sony’nin Xpreia serisi telefonlara benzeyen Leitz Phone 2, tamamen alüminyum bir kasaya, 6.6 inçlik 240 Hz Pro IGZO OLED ekrana ve devasa bir kamera tasarımına sahip. Cihazın kameralarına daha sonra geleceğiz ancak iç donanıma baktığımızda cihazın 8 çekirdekli Snapdragon 8 Gen 1 ile geldiğini görüyoruz. 12 GB LPDDR 5 RAM, 512 GB UFS 3.1 depolama ve 1 TB’a kadar SD kart desteği ile göz kamaştırdığını söyleyebiliriz.

5.000 mAh depolama, ekrana gömülü parmak izi okuyucu, 5G, Bluetooth 5.2, GPS, NFC, ve Type-C gibi özelliklerle donatılan telefonda neredeyse yok yok diyebiliriz. Ayrıca telefonun IPX5, IPX8 ve IP6X toz ve su korumasına sahip olan cihazın en etkileyici özellikleri ise kamera kısmında yer alıyor.

Özel bir kamera ve fotoğraf çekmek için özel yazılımlarla donatıldı

42MP’lik ve f/1.9 diyaframa sahip 1inçlik tek kameraya sahip olan Leitz 2, markanın Sumicron lensine, 19 mm odak uzaklığına ve elektronik görüntü sabitleme özelliğine sahip. Ön tarafta ise f/2.3 diyafram değerine sahip 12.6 MP’lik bir kameraya sahip olan telefonun içerisinde de kamerayı etkili kullanmak için onlarca özellik mevcut.

Yıllar boyunca sadece Leica kameralarının sahip olduğu “Leica görünüşü” özelliğini taşıyan kameranın uygulamasında 3 farklı lens ayarı bulunuyor. Monokrom ve iki sinematik moda ek olarak Leica’nın Summilux 28, Summilux 35 ve Noctilux 50 lenslerini “taklit eden” kamera, her koşulda mükemmel fotoğrafını çekmenizi sağlıyor. Ayrıca telefonun içerisinde fotoğrafçıların sıklıkla kullandığı ve manzara fotoğrafı çekmek için en iyi saatleri gösteren “altın saat” özelliği de telefonun içinde bir widget olarak bulunuyor.

Kendine has Leica kılıfı ve lens kapağı ile piyasaya sunulacak Leica Leitz 2, siyah ve “Leica beyazı” renkleriyle 18 Kasım tarihinde sadece Japonya’da satışa sunulacak. Telefonun fiyatı ise 22.360 Yen yani yaklaşık 28.423 TL (vergiler hariç) olacak.

Kaynak : https://www.fonearena.com/blog/378369/leica-leitz-phone-2-price-specifications.html
31
5
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
31
5
5
2
1