Qualcomm, Mahkeme Kararıyla Mevcut Ticari Uygulamalarına Devam Edebilecek

5
2
1
0
0
Piyasada tekelcilik eylemleri ile suçlanan Qualcomm, temyiz mahkemesinin ilk kararına göre mevcut ticari faaliyetlerine devam edebilecek.

ABD Federal Ticaret Komisyonu, iki yıl önce dev yonga üreticisi Qualcomm’u piyasada tekel oluşturmak ve Apple gibi büyük şirketleri kendisiyle çalışmaya zorlamak gibi nedenlerle suçlamıştı. Buna karşılık Qualcomm ise ABD Federal Ticaret Komisyonu’na dava açmıştı.

Bugün ortaya çıkan haberlere göreyse ABD'nin temyiz mahkemesi, Qualcomm'a verilen tekelcilik kararını dondurarak, yonga üreticisinin şu andaki ticari faaliyetlerinin tümünü sürdürmesine izin verdi.

Qualcomm Mahkeme

San Francisco'daki Dokuzuncu ABD Temyiz Mahkemesi’nde görülen duruşma; Qualcomm’un, dava süresince ticari uygulamalarını değiştirmek zorunda kalmayacağı ve eylemlerini bir yıl daha sürdürebileceği anlamına geliyor. Temyiz mahkemesi, Ocak ayında yeni bir sözlü argüman duyuracağını da belirtti.

Neler olmuştu?

Qualcomm Mahkeme Kararı

Mayıs ayında ABD Bölge Mahkemesi Hakimi Lucy Koh, Qualcomm'un, telefon yapımcılarını gereksiz lisans ücretlerini zorladığına ve kablosuz çip pazarındaki rakiplere yasa dışı şekilde zarar vermek için hakimiyetini kullandığına karar vermişti.

Bu karar karşısında Qualcomm, Wall Street Journal’a verdiği bir demeçte, uygulamalarının hukuka uygun ve haklı olduğunu, Koh’un verdiği kararıysa temyize götüreceğini açıklamıştı.

Qualcomm yetkilisi Don Rosenberg ise mahkeme kararını, “Dokuzuncu Mahkeme’nin isteğimizi karşıladığını ve başvurumuzun esasını dikkate aldığını söyleyebiliriz. Bölge mahkemesi kararının iptal edileceğine sevindik.” sözleriyle ifade etti ve verilen karar için mutlu olduklarını belirtti.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/qualcomm-can-keep-current-business-practices-for-now-appeals-court-says/
5
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
0
0