Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Sektörel Haberler ve İçerikler

Qualcomm, Mahkeme Kararıyla Mevcut Ticari Uygulamalarına Devam Edebilecek

Piyasada tekelcilik eylemleri ile suçlanan Qualcomm, temyiz mahkemesinin ilk kararına göre mevcut ticari faaliyetlerine devam edebilecek.

Qualcomm, Mahkeme Kararıyla Mevcut Ticari Uygulamalarına Devam Edebilecek
Okan Candoğan Okan Candoğan /

ABD Federal Ticaret Komisyonu, iki yıl önce dev yonga üreticisi Qualcomm’u piyasada tekel oluşturmak ve Apple gibi büyük şirketleri kendisiyle çalışmaya zorlamak gibi nedenlerle suçlamıştı. Buna karşılık Qualcomm ise ABD Federal Ticaret Komisyonu’na dava açmıştı.

Bugün ortaya çıkan haberlere göreyse ABD'nin temyiz mahkemesi, Qualcomm'a verilen tekelcilik kararını dondurarak, yonga üreticisinin şu andaki ticari faaliyetlerinin tümünü sürdürmesine izin verdi.

Qualcomm, Mahkeme Kararıyla Mevcut Ticari Uygulamalarına Devam Edebilecek

San Francisco'daki Dokuzuncu ABD Temyiz Mahkemesi’nde görülen duruşma; Qualcomm’un, dava süresince ticari uygulamalarını değiştirmek zorunda kalmayacağı ve eylemlerini bir yıl daha sürdürebileceği anlamına geliyor. Temyiz mahkemesi, Ocak ayında yeni bir sözlü argüman duyuracağını da belirtti.

Neler olmuştu?

Qualcomm, Mahkeme Kararıyla Mevcut Ticari Uygulamalarına Devam Edebilecek

Mayıs ayında ABD Bölge Mahkemesi Hakimi Lucy Koh, Qualcomm'un, telefon yapımcılarını gereksiz lisans ücretlerini zorladığına ve kablosuz çip pazarındaki rakiplere yasa dışı şekilde zarar vermek için hakimiyetini kullandığına karar vermişti.

Bu karar karşısında Qualcomm, Wall Street Journal’a verdiği bir demeçte, uygulamalarının hukuka uygun ve haklı olduğunu, Koh’un verdiği kararıysa temyize götüreceğini açıklamıştı.

Qualcomm yetkilisi Don Rosenberg ise mahkeme kararını, “Dokuzuncu Mahkeme’nin isteğimizi karşıladığını ve başvurumuzun esasını dikkate aldığını söyleyebiliriz. Bölge mahkemesi kararının iptal edileceğine sevindik.” sözleriyle ifade etti ve verilen karar için mutlu olduklarını belirtti.

YORUMLAR

(0)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yaz!