Mercedes, İkonik SUV Serisinin Elektrikli Modelinin Ne Zaman Yollarda Olacağını Açıkladı

10
5
1
1
0
Alman otomobil devi Mercedes-Benz, ikonik SUV modeli G serisinin elektrikli versiyonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şirket CEO'su, EQG ismi verilen aracın 2024 yılında çıkış yapmasını planladıklarını ifade etti.

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Mercedes-Benz, daha sürdürülebilir bir gelecek için geliştirdiği elektrikli otomobillerini bizlerle buluşturuyor. Yakın zamanda Almanya’da rüzgar türbinleri kuracağını duyuran şirket, şimdi de ikonik SUV modeli G Serisinin elektrikli versiyonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Öncelikle Almanya merkezli otomobil üreticisinin bu aracın konseptini geçtiğimiz yıl tanıttığını belirtelim. Ülkemizde olmasa da dünya çapında popüler olan bu modelin elektrikli versiyonu için heyecanlı bekleyiş sürerken şirket, yeni açıklamalarla EQG ismi verilecek G Serisini ne zaman yollarda göreceğimizi açıkladı.

Elektrikli G Serisi, 2024 sonunda gelecek

Mercedes-Benz CEO’su Ola Källenius, medya mensuplarına yaptığı bir açıklamada elektrikli G Serisinin 2024 yılının sonuna kadar geleceğini belirtti. Källenius, ayrıca aracın Avusturya’da bulunan bir tesiste denediğini ve büyük bir zevk aldığını aktardı. 53 yaşındaki yönetici, bu deneyimin onu elektrikli off-road araçlar konusunda ikna ettiğini belirterek şunları sözlerine ekledi: “Bundan sonra araziye çıkmak elektrikli olacak

G Serisinin elektrikli olarak çıkması, otomobil devinin elektrifikasyon hedeflerine yönelik adımlarından biri. Almanya merkezli şirket, 2025 itibarıyla tüm yeni araç mimarilerini elektrikli modellere yöneltmeyi, 2030’a kadar da tamamen elektrikli otomobillere geçmiş olmayı planlıyor.

Mercedes-Benz EQG'nin göz alıcı tasarımı ve özellikleri

mercedes-benz eqg

Elektrikli G Serisinin şimdiye kadar paylaşılan özelliklerine de bir bakalım. Öncelikle paylaşılan görüntülerden otomobilin klasik G serisi görünümünü bozmadan fütüristik bir tasarıma sahip olduğunu anlıyoruz.

mercedes-benz eqg

Aracın ön ızgarasının ledlerle aydınlatılması, 90’lardaki araçları aklımıza getiren 22 inçlik parlak jantları ve her yerini donatan beyaz hatları da dikkatleri üzerine topluyor. Ayrıca otomobilin tavanında bulunan ışıklar da gözlerden kaçmıyor. Normal G serisi otomobillerde yedek lastik taşıyan arka bölüm EQG’de de var. Ancak bu kısım, şeklinden de anlayabileceğiniz gibi lastik için değil. Klasik G serisi görünümüne selam çakan bölüm, şarj kabloları gibi şeyleri koymak için tasarlanmış.  

mercedes-benz eqg

Sıfır emisyonlu olacak EQG, tekerle yakın dört motoru bünyesinde bulundururken ikili vites sistemine sahip olmasıyla da arazi koşullarında iyi bir deneyim sunacağa benziyor. Aracın beygir gücü veya menzili ile ilgili ise henüz bir bilgi bulunmuyor.

mercedes-benz eqg

Aracın iç kısmına geldiğimizde ise Mercedes-Benz’in araçlarından aşina olduğumuz bir tasarımla karşılaşıyoruz. Ancak, iç mekanın diğer otomobillere nazaran az da olsa biraz daha modernize edilmiş bir şekilde geleceği söylenebilir. Ayrıca, EQG’nin diğer elektrikli modeller EQS ve EQE’de gördüğümüz dev bir ekran bulundurmaması da dikkatlerden kaçmıyor.

Heyecanla beklenen otomobil hakkında şu ana kadar bildiklerimiz bu kadar. Tabii ki üretime kadar elektrikli G serisinde bazı değişikliklere gidilme ihtimalinin bulunduğunu da söyleyebiliriz. Peki, siz Mercedes’in bu aracı ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

mercedes-benz eqg

Kaynak : https://www.autoblog.com/2022/09/22/electric-mercedes-gclass-2024/?guccounter=1
10
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
5
1
1
0