Meta, Dokunduğunuzu "Hissettiren" Yeni Sanal Gerçeklik Gözlüğü Quest 3'ün Detaylarını Paylaştı!

24
2
0
0
0
Meta, bugünkü Connect etkinliğinde yeni sanal gerçeklik gözlüğü Quest 3'ün detaylarını paylaştı. Yeni gözlük, karma gerçeklik ve oyunlara odaklanan özelliklerle ve önceki nesle göre birçok iyileştirmeyle geldi.

Meta, geçtiğimiz haziran ayında Quest 3 ismini verdiği yeni sanal gerçeklik gözlüğünü bizlerle buluşturmuştu. Teknoloji devi, bugünkü Connect etkinliğinde gözlük hakkındaki yeni detayları paylaştı.

Meta’nın özellikle uygun fiyatıyla piyasaya hükmeden sanal gerçeklik gözlüklerinin yeni üyesi, hem görüntü hem de performans açısından iyileştirmelere sahip. Ayrıca karma gerçeklik konusunda da öne çıkıyor.

Karşınızda yeni Meta Quest 3:

Görüntü açısından pek büyük değişim yaşamayan Quest 3, 512 gram ağırlığa sahip. Bu, önceki versiyondan 12 gram daha ağır olduğu anlamına geliyor. CEO Mark Zuckerberg, Meta Quest 3'ü "karma gerçeklik gözlüğü" olarak tanımladı. Bu da cihazın artık sanal gerçekliğin yanı sıra, günlük hayatta da kullanılabilecek artırılmış gerçeklik özelliklerine daha fazla sahip olacağını ortaya koydu.

Örneğin cihaz, karma gerçeklik özelilkleri sunacak altı gelişmiş sensöre sahip. Örneğin bu özellikler sayesinde kullanıcılar, evlerinin herhangi bir yerinde otururken sanal piyano çalabilecek.

Grafiksel açıdan iyileştirmelere sahip Quest 3, 2064x2209 çözünürlüğe sahip LCD ekranlarla gelecek. Öte yandan RAM tarafında da değişiklikler görüyoruz. Cihaz, önceki versiyonun 6 GB'lık RAM'ine kıyasla 8 GB RAM'le geliyor. Ancak göz takip özelliği cihazda bulunmadığını belirtelim.

 

İşlemci tarafına baktığımızda ise daha önce çıkan bilgilerin doğru çıktığını görüyoruz. Gözlük, Qualcomm'un ikinci nesil Snapdragon XR2 yonga setinden güç alıyor. İşlemcinin, birinci nesilden iki kat daha fazla GPU performans sunduğu söyleniyor. Bunlar dışında Wi-Fi 6E, 90 ve 120 Hz yenileme hızı desteği de cihazda var.

Meta Quest 3, batarya konusunda çok büyük değişikliklerle gelmedi. 2-3 saat dayanan Quest 2'yle benzer oranlara sahip. Meta'ya göre genel kullanımda ortalama olarak 2,2 saatlik bir kullanım göreceğiz. Bu süre, oyunlarda 2,4 saat, medyada 2,9 saat, sosyal aktivitelerde ise 2,2 saat olarak değişebiliyor. Ayrıca cihazın şarj olması 2 saat civarında sürüyor.

Kontrolcü tarafında da yenilikler görüyoruz. Meta, yeni kontrolcülerin el konumunuzu takip etmek için artık Quest 2'deki gibi yüzük benzeri yapıya gerek duymayacağını söyledi. Üstelik bu kontrolcüler ile oyun ortamını hissedebileceğimizi de ekledi.

Meta Quest 3 fiyatı ve çıkış tarihi

meta quest 3

Meta Quest 3'ün 128 GB'lık versiyonu daha önce de açıklandığı gibi 499,99 dolarlık fiyata etiketine sahip olacak. 512 GB'lık versiyon ise 649,99 dolardan satılacak. Ön siparişleri ABD'de bugün başlayan gözlükler, 10 Ekim'de sahipleriyle buluşacak.

24
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
24
2
0
0
0