Monster Bilgisayar'ın Kurucusu, Şimdi de Kendi Oyun Stüdyosunu Kurdu: Semruk Games!

65
4
1
1
0
Monster Bilgisayar'ın kurucusu İlhan Yılmaz, video oyun stüdyosu kurdu. Semruk Games isimli stüdyo, ilk aşamada mobil oyunlara, sonraki aşamada ise PC ve konsol oyunlarına odaklanacak.

Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketlerinden Monster'ın kurucusu İlhan Yılmaz, bu kez de video oyun sektörüne giriş yaptı. Semruk Games isimli bir stüdyo kuran Yılmaz ve ekibi, önce mobil oyunlara sonra da küresel çapta ses getirecek AAA oyunlara odaklanacak. Semruk Games ile Türkiye, son dönemlerde adını sıklıkla duyurduğu video oyun dünyasına güçlü bir isim daha eklemiş olacak.

"We love games", yani "Oyunları seviyoruz" sloganını kullanan stüdyo, şu an için 15 kişilik bir ekipten oluşuyor. Ancak bu durum, çok yakın bir gelecekte değişebilir gibi görünüyor. Zira Semruk Games'in internet sitesinde çok sayıda ilan var ve şirket, pazarlama uzmanından veri analistine kadar pek çok alanda eleman arıyor.

"Çok başarılı işler yapacağız"

Monster, video oyun işine girdi

Monster ve Semruk Games kurucusu İlhan Yılmaz.

Yeni girişimi ile ilgili açıklamalarda bulunan İlhan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Oyun gibi, kaynağını insana dair çok temel yapılardan alan, hayatın içinden bir olgunun yine insana dair meseleleri iyiye dönüştürecek bir potansiyel taşıdığına inanıyoruz. Temelinde derin ve anlamlı bir hikâye yatan her oyunun ilgi çektiği ve daha çok oyuncuya ulaştığı bilinen bir gerçek. Semruk Games olarak, oyunun dönüştürücü gücünü geleceğe yön veren bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Oyunların etki gücü yüksek bir değere sahip olması, anlatmak istediğimiz hikayelerin geniş kitlelere ulaşmasına eşsiz bir imkân sağlıyor. Stüdyomuzun kuruluş aşamalarını geçtiğimiz ekim ayında tamamladık, alanında yetkin ekibimizle çıktığımız bu yolda zaman içinde büyüyeceğimize ve çok başarılı işlere imza atacağımıza inanıyoruz."

Şirketin Yönetici Yapımcısı Kayra Keri Küpçü tarafından yapılan açıklamalarda ise "Oyun sektörü artık 7’den 70’e her yaştan, her sosyo-ekonomik gruptan kadın ve erkek kullanıcıları içine alan, hızlı büyümesiyle yatırımcıların dikkatlerini çeken bir sektör. Semruk Games olarak herkese hitap eden oyunlar üreterek bu büyümeye anlamlı bir katkı sunmak için bir araya gelmiş, tutkulu bir ekibiz. Bu tutkuyu ilk etapta mobil platforma üreteceğimiz oyunlarla, ilerleyen süreçlerde PC ve konsol oyunlarıyla uluslararası ekosistemde ses getirecek bir başarıya dönüştürmeyi hedefliyoruz. Türkiye’den çıkan büyük bir oyun stüdyosu olma yolculuğumuzdan bizimle birlikte yürümek isteyen, oyun dünyasındaki yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip eden arkadaşları yanımızda görmek isteriz." denildi.

65
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
65
4
1
1
0