Netflix’e Yakın Bir Kaynak, Şimdiki Aklım Olsaydı Dizisinin Neden İptal Olduğunu Açıkladı

76
46
20
5
2
Adının açıklanmasını istemeyen Netflix’e yakın bir kaynak, euronews’e önemli açıklamalarda bulundu. Kaynak, dizinin eşcinsel bir karakter nedeniyle iptal edildiğini, söz konusu senaryonun o karakter olmadan hayata geçirilemeyeceğini söyledi.

Son günlerin en çok konuşulan konularından birisi de online dizi izleme platformu Netflix’le RTÜK arasındaki tartışmalar oldu. RTÜK ile anlaşmaya varılamadığı için ‘Şimdiki Aklım Olsaydı’ dizisini durdurma kararı alan Netflix’e yakın bir kaynak, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türk makamlarının ‘Şimdiki Aklım Olsaydı’ dizisine lisans vermek için, Netflix’in söz konusu senaryodaki eşcinsel karakteri çıkarmasını istediklerini söyleyen sözcü, daha önce yapılan açıklamaları da doğruladı. 

euronews’e konuşan Netflix’e yakın kaynak, “Türk yetkililer Netflix eğer ‘Şimdiki Aklım Olsaydı’ dizisi için yayın hakkı almak istiyorsa eşcinsel karakteri çıkarmalı dediler” şekline açıklama yaptı. Geçtiğimiz günlerde de dizinin senaristi Ece Yörenç, eşcinsel karakter nedeniyle dizinin çekimlerine izin verilmediğini belirterek, bunun ilerisi için çok korkunç olacağını söylemişti. 

Eşcinsel karakterin çıkarılması şartıyla izin verilecekti

euronews’e önemli açıklamalarda bulunan adının açıklanmasını istemeyen kaynak, projenin mevcut halinin Türk yetkililer tarafından reddedildiğini, senaryodan eşcinsel karakterin çıkarılması halinde diziye izin verileceğinin söylendiğini belirtti. Netflix ise çekimlerine 1 gün kala diziyi iptal ettiklerini duyurdu. Netflix’e yakın kaynak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yazarın senaryosunun söz konusu karakter olmadan hayata geçirilemeyeceği için Netflix seriyi iptal etmeye karar verdi” dedi.

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı’nın açıklamaları

Netflix sözcüsünün yaptığı açıklamaları dışında euronews’e konuşan RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, değişikliklerin RTÜK Üst Kurulu’nun bilgisi dışında gerçekleştiğini, kurulun “resmi olarak Netflix ile konuşmadığını” söyledi. Bazı bürokratların devreye girerek bazı değişiklik yapılmasını sağlamalarının aşikâr olduğunu, ancak hangi diziden hangi karakterin çıkarıldığını tam olarak bilmediklerini söyleyen Taşçı, sorunun sadece “Şimdiki Aklım Olsaydı” dizisiyle sınırlı olmadığını ve 40 kadar filmde değişikliğin söz konusu olduğunu ifade etti. Taşçı, açıklamalarının devamında, “Netflix ile yapılan bu gayri resmi görüşmeler suç teşkil ediyor. Bu siyasidir” dedi.

Kaynak : https://tr.euronews.com/2020/07/23/netflix-dogrulad-simdiki-akl-m-olsayd-dizisi-escinsel-karakter-nedeniyle-iptal-edildi
76
46
20
5
2
Emoji İle Tepki Ver
76
46
20
5
2