Yeni Nissan Qashqai Fiyat Listesi ve Dikkat Çeken Özellikleri: Gerçekten Sınıfının Öncüsü mü?

46
13
0
0
0
En iyi SUV ve hatchback özelliklerini birleştirerek crossover sınıfının öncü modeli haline gelen Nissan Qashqai, günümüz dünyasının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak donanımlara sahip yeni nesil bir model ile otomobilseverlerin beğenisine sunuldu. Yeni Nissan Qashqai özelliklerine ve 2022 fiyatlarına gelin yakından bakalım.

Japonya merkezli bir otomobil firması olan Nissan, uzun yıllardır otomobilseverlerin beğenisine sunduğu modellerle adını duyurmayı başarmış bir marka. İlk kez 2007 yılında tanıttığı Nissan Qashqai modeli ise crossover sınıfının öncülerinden olarak kabul ediliyor. Yeni Nissan Qashqai ise SUV ve hatchback sınıfının en iyi özelliklerini taşımakla kalmıyor, aynı zamanda bugünün dünyasına da ayak uyduruyor.

Yeni Nissan Qashqai modelinde elbette günümüz otomobil teknolojisinin tüm nimetleri sürücülerin hizmetine sunuluyor. Ancak bu teknoloji ile birlikte aynı zamanda çok daha güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi de sunuyor. Tasarımcılarının, otomobil dünyasında gerçek bir evrim olarak tanıttığı Yeni Nissan Qashqai 2022 fiyat listesine ve modelin öne çıkan özelliklerine gelin yakından bakalım.

Nissan Qashqai özellikleri ve fiyat listesi:

Tasarım: 19 inçlik jantlar ve LED ön farlar 

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai modellerinin alıştığımız dış tasarım özellikleri yeni nesil modelde korunuyor ancak bunların yanı sıra çok daha fazla ve benzersiz özellik de geliyor. Crossover sınıfı tasarımına vizyoner bir bakış açısı kazandıran yeni Nissan Qashqai; kaslı bir görünüşe, siyah / gri tavan seçeneklerine, full LED farlara, alüminyum tavan raylarına ve 19 inçlik göz alıcı jantlara sahip.

Pek çok farklı aksesuar seçeneğine de sahip olan yeni Nissan Qashqai, sürücülere kendini yansıtma şansı sunuyor. Platinum Premium versiyonu 19 inçlik alaşımlı jantlar, alüminyum tavan rayları, LED ön farlar ve siyah tavan donanımları ile benzersiz bir Nissan Qashqai tasarımına sahip olmanızı sağlıyor.

Yeni Nissan Qashqai beyaz, metalik gri, bulut gri, bordo, gün batımı kırmızı gibi renk seçeneklerine sahip. Bu benzersiz renkleri siyah / gri tavan rengi seçenekleri ile birleştirince ortaya benzersiz bir tasarım çıkıyor. Şehir içi sürüş deneyimini çok daha keyifli hale getirmek için tasarlanan dış gövde, bir de bu tasarım özellikleri ile birleştiği zaman sürücülerin rüyalarını süsleyen bir otomobile dönüşüyor.

Yeni nesil Nissan Qashqai’nin adaptif LED ön farları, ona benzersiz bir görünüm sağlamakla kalmıyor aynı zamanda sürüş güvenliğini arttırıyor. Adaptif LED ön farlar, ışığı 12 farklı bölüme ayırıyor. Bu sayede karşıdan gelen araç sürücüsünün gözünü bir an olsun almıyor. Gelişmiş yol aydınlatması sayesinde en karanlık yolları bile gündüze çevirerek hem Nissan Qashqai sürücüsü hem de diğer sürücüler için maksimum görüş açısı sunuyor. 

İç tasarım: Masaj özellikli deri koltuklar 

Nissan Qashqai

Anladık, yeni Nissan Qashqai epey güzel görünüyor; peki ya içi nasıl? Crossover sınıfının öncü modellerinden olan yeni nesil Nissan Qashqai, iç tasarımında gerçek anlamda bir ev konforu sunmayı hedefliyor. Geniş iç gövde yapısı, hem sürücünün hem de yolcuların seyahat boyunca en rahat edecekleri donanımlarla zenginleştirildi.

Hem iç gövde hem de bagaj oldukça geniş olduğunu için yeni Nissan Qashqai, geniş ailelerin bile keyifle kullanabileceği bir model. Birinci sınıf Nappa deriden üretilen koltuklar, sıkı durun, masaj özelliğine sahip. Modelde bulunan Bose Ses Sistemi sayesinde yol boyunca eğlencenin tadını çıkaracaksınız. 

Yeni nesil Nissan Qashqai’nin dijital gösterge paneli hem iç tasarıma ayrı bir şıklık katıyor hem de otomobil teknolojilerinin bugününü sürücüye sunuyor. 12,3 inçlik dijital gösterge paneli üzerinden navigasyonu takip edebilir ve tüm eğlence sistemi kontrol edebilirsiniz. Japon kiriko camından ilham alınarak geliştirilen bu panel, pek çok farklı özelleştirme seçeneği de sunuyor. 

Güvenlik: Akıllı hız sabitleme ve çarpışma uyarı sistemi 

Nissan Qashqai

Yeni nesil Nissan Qashqai, SUV ve hatchback sınıfının en iyi özelliklerini sunan bir crossover olmasının yanı sıra, aynı zamanda bugünün dünyasını en iyi anlayan modellerden bir tanesi. Artık çok daha akıllı olan yeni Nissan Qashqai, sürüş güvenliğini maksimuma çıkaracak pek çok yeni ve benzersiz yardım ve güvenlik teknolojisine sahip.

Akıllı hız sabitleme sistemi önünüzde bulunan araç ile aranızdaki mesafeyi ölçüyor, ne kadar hızlanmanız ya da yavaşlamanız gerektiğini algılayarak anlık olarak takip mesafesini ayarlıyor. Akıllı çarpışma önleme sistemi sürekli çevreyi izliyor ve olası çarpışmaları tamamen önlemeyi hedefliyor. 

Önsezili akıllı çarpışma uyarı sistemi, önünüzde bulunan iki araç mesafesindeki yolu algılıyor ve ani bir yavaşlama hissettiği zaman sürücüyü uyarıyor. Akıllı şerit takip asistani anlık olarak yolu izliyor ve hem şeritte kalmanızı sağlıyor hem de ani frenleme ile olası kazaları önlüyor. 

Akıllı kör nokta önleme sistemi, sürücünün görüş hizasında olmayan nesnelere çarpma olasılığını ortadan kaldırır. Akıllı arka çapraz trafik uyarı sistemi, özellikle acemi sürücüler için gerçek anlamda hayat kurtarıcı olacaktır. Park yerinden geri geri çıkarken akan trafiği anlık olarak izleyen bu sistem, yaklaşan bir araç algıladığı zaman sürücüyü uyarır. 

Yeni nesil Nissan Qashqai’nin sahip olduğu akıllı çevre görüş sistemi için biraz daha ayrıntı vermek gerekiyor çünkü bu sistem tam dört yüksek çözünürlüklü kamera kullanarak gerçek bir odaklanma sağlıyor. Özellikle dar alanlarda yaşanan park etme stresini ortadan kaldırmayı hedefleyen bu sistem sayesinde 360 derecelik bir görüş açısı yakalayacak ve can sıkıcı ufak hasarlardan kurtulacaksınız. 

Performans: Temiz çevre, yüksek performans

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai için boşuna yeni nesil denmiyor. Sahip olduğu yeni hafif hibrit motoru sayesinde hem sürüş verimliliğini arttırıyor hem de CO2 emisyonunu minimuma indiriyor. Böylece yeni nesil Nissan Qashqai sürücüleri doğa dostu bir sürüş deneyimi sırasında bir an olsun performanstan ödün vermiyorlar. 

Yeni nesil Nissan Qashqai 1.3L benzinli hafif hibrit sistemine sahip. Bu sistem, frenleme esnasında geri kazanılan enerjiyi depoluyor. Aracın kapılarında, kaputunda ve kanatlarında alüminyum kullanıldığı için ağırlığı az ve bu sayede performansı yüksek. Hafif hibrit güç aktarma sistemi, 6 vitesli manuel ve otomatik şanzıman üzerinden kullanılabiliyor. 

Nissan Qashqai teknik özellikleri:

Nissan Qashqai

  • 1332 cc motor
  • 4 silindir
  • 260 @ 1.800 - 4.000 Nm @ dev/dak azami tork gücü
  • 158 (116) @ 5.500 PS (kW) @ dev/dak azami güç
  • 9,5 0-100 km/s, sn hızlanma
  • 206 km/s azami hız
  • 1625 mm yükseklik
  • 4425 mm uzunluk
  • 1848 mm genişlik
  • 1665 mm dingil mesafesi
  • 6,3 lt/100 km karışık yakıt tüketimi
  • 142 g/km CO₂ salınımı
  • 1404 / 1541 Min./Maks., kg boş ağırlık
  • 504 lt bagaj hacmi
  • 55 lt yakıt deposu

Diğer yeni nesil Nissan Qashqai versiyonlarının öne çıkan özelliklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Nissan Qashqai 2022 fiyat listesi:

  • 1.3 DIG-T 158PS Düz Vites Tekna: 696.400 TL
  • 1.3 DIG-T 158PS X-Tronic CVT Tekna: 730.400
  • 1.3 DIG-T 158PS X-Tronic CVT Designpack: 778.900
  • 1.3 DIG-T 158PS X-Tronic CVT Skypack: 804.800
  • 1.3 DIG-T 158PS X-Tronic CVT Skypack 4x4: 841.500
  • 1.3 DIG-T 158PS X-Tronic CVT Platinum Premium: 911.200
  • 1.3 DIG-T 158PS X-Tronic CVT Platinum Premium 4x4: 948.300

Crossover sınıfının öncü modellerinden biri olarak kabul edilen yeni nesil Nissan Qashqai öne çıkan özelliklerinden ve 2022 fiyatlarından bahsettik. Nissan Qashqai hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz. 

46
13
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
46
13
0
0
0