Nvidia’nın Herkesi Robot Yapmaya Heveslendirecek 99 Dolar Fiyatlı Yapay Zeka Bilgisayarı: Jetson Nano

33
16
3
3
0
Nvidia’nın yeni yapay zeka bilgisayarı Jetson Nano, evde kendi robotunu yapmak isteyenlerin yeni gözdelerinden olmaya aday.

Evde robot yapan ya da cihaz geliştiren kişilerin kullandığı bilgisayarlar, temel işlemlerden fazlasını yapmakta pek de marifetli değiller. Bu durumun farkında olan Nvidia’nın bu giriş seviyesi bilgisayarı ise firmanın “Ben daha iyisini yaparım” diyerek hakikaten de daha iyisini yapması sonucu ortaya çıktı.

Giriş seviyesindeki bir ürün olan Jetson Nano, 128 çekirdekli Maxwell tabanlı GPU’ya, dört çekirdekli ARM A57 işlemciye sahip ve nöral ağlar için 472 gigaflop işlem gücü sağlıyor. Yüksek çözünürlüklü sensörlere ve diğer robotik özelliklere de sahip olan bu cihaz, hepsi için gerekli gücü ise 5W bataryadan karşılayabiliyor.

Kutudan çıktığı anda Linux kullanabilir durumda olan Jetson Nano, başka platformları da destekliyor. Bu platformlar arasında tabii ki Nvidia’nın kendi platformu da var.

En azından ilk bakışta kendi robotunu yapmak için ideal olarak gözüken cihazda 4 GB RAM, gigabit Ethernet bağlantısı ve kamera gibi fonksiyonları kullanmak için açma kapama düğmesi var.

Cihazın fiyatı ise oldukça dikkat çekici. Nano elbette ki üst düzey Jetson modelleri ile aynı işlem gücüne sahip değil ancak kişisel kullanıcılar için 99 dolara, üretime hazır versiyonlarını isteyen şirketler için 129 dolara satışta.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/03/18/nvidia-jetson-nano-ai-computer/
33
16
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
33
16
3
3
0