Okulların Açılmasıyla İlgili Anket Sonuçları: Halkın %64'ü Güvenli Bulmuyor

277
54
19
18
9
Koronavirüs ülkemizdeki etkisini göstermeye devam ederken 31 Ağustos tarihinin yaklaşmasıyla birlikte birçok kişinin aklında okulların açılıp açılmayacağı sorusu bulunuyor. MetroPOLL Araştırma şirketi, okulların açılmasına yönelik yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı ve halkın %64'ünün okulların açılmasını güvenli bulmadığını belirtti.

10 Mart tarihinde ilk vakasıyla karşılaşan Türkiye, Sağlık Bakanlığı'nın açıklamalarına göre son günlerde vaka sayısı tekrar 1.000'in üzerine çıktı. Son zamanlarda vaka sayısı artışa geçerken birçok kişinin aklında tek bir soru oluştu: 31 Ağustos'ta okullar açılacak mı?

Bilindiği üzere öğrenciler, 2020 eğitim öğretim yılını uzaktan eğitimle tamamlamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamayla birlikte okulların 31 Ağustos 2020 tarihinde açılıp 18 Haziran 2021 tarihinde kapanacağını bildirmişti. Tabii ki bu da birçok kişinin endişelenmesine neden olmuştu.

Okulların açılmasına olan güven belli oldu

Okulların açılması

Koronavirüs vakalarının artışının sebepleri arasında sosyal mesafeye uyulmaması ve maske takılmaması bulunuyor. Okulların açılması da bu gibi sorunları doğuracağı için hâlâ birçok kişi okulların açılmasını güvenli bulmuyor. Özellikle birçok kişinin toplu taşıma kullandıktan sonra sınıfta sosyal mesafe kuralına uymadan duracağı düşünüldüğü zaman bu güvensizliğin nedenlerini anlamak hiç de zor değil.

MetroPOLL Araştırma şirketi, okulların açılmasına yönelik bir anket düzenledi ve halkın yüzde kaçının okulların açılmasına sıcak baktığını ortaya çıkardı. Katılımcılara "Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Ağustos'tan itibaren okulların açılmasını planlıyor. Siz bu tarihlerde Koronavirüs salgını nedeniyle okulların açılmasını güvenli buluyor musunuz?" sorusu yöneltildi.

Okulların Açılması

Açıklanan sonuçlara göre katılımcıların yalnızca %26,5'i kararı desteklerken %64'lük bir kısım okulların açılmasını güvenli bulmadığını belirtti. Bunun yanı sıra %9,5'lik bir kısım da tarafsız olduğunu, belirli bir fikrinin bulunmadığını belirtti.

Şu an için okulların açılmaması yönünde bir açıklama yapılmadı ve vaka sayıları azar azar da olsa artmaya devam ediyor. Sizce 31 Ağustos'ta okullar açılır mı yoksa önümüzdeki dönem de uzaktan eğitim öğretim sistemi mi uygulanır? Okulların açılması gerekiyor mu yoksa uzaktan eğitim devam mı etmeli? Yorumlar kısmından fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

277
54
19
18
9
Emoji İle Tepki Ver
277
54
19
18
9