OnePlus, 7 Pro 5G’nin Ne Zaman Android 10 Güncellemesi Alacağını Açıkladı

6
1
1
0
0
Geçtiğimiz günlerde cihazlarına kararlı Android 10 güncellemesini dağıtmaya başlayan OnePlus, bu güncellemelerde 7 Pro 5G modelini es geçmişti. Bir OnePlus yetkilisinin yaptığı açıklamalar ise OnePlus 7 Pro 5G'nin Android 10 güncellemesini ne zaman alacağını gösterdi.

Çinli mobil üreticisi OnePlus, geçtiğimiz aylarda ilk Android 10 test güncellemeleri dağıtmaya başlamış ve bunun ardından pek çok modeli için kararlı sürümleri yayınlamıştı. Kullanıcılar her ne kadar OnePlus’ın hızından memnun olsa da yayınlanan bu güncellemelerden nasibini alamayan bir model ise Çinli firmanın ilk 5G telefonu olan OnePlus 7 Pro 5G olmuştu.

Kullanıcıların bu model için Android 10 güncellemesini istedikleri biliniyor ancak OnePlus, ne yazık ki müşterilerinin biraz daha beklemesi gerektiğini dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde kendisine yöneltilen soruya yanıt veren bir şirket yetkilisi, müşterilerinin kaygılarını kabul ettiklerini fakat Android 10’un ilerleyen zamanlarda geleceğini söyledi. Bu noktada şirket yetkilisi, Android 10'un 2020'nin ilk çeyreğinde hazır olacağını da garanti etti.

OnePlus’ın ilk 5G telefonu, gelecek yıl Android 10 güncellemesine kavuşacak:

OnePlus 7 Pro 5G

Tahmin edebileceğiniz üzere 5G teknolojisi, 4G’den oldukça farklı işleyen ve başka bir modül iletişim modülü kullanan bambaşka bir sistem. Hal böyle olunca da sistemi anlamak ve test etmek daha kapsamlı bir hal alabiliyor. Küresel dünyanın da henüz yavaş yavaş tanımaya başladığı bu teknoloji, farklı hizmetleri gerektirdiği için güncellenmesi de biraz zaman alabiliyor.

Bu aşamada sistem optimizasyonları, herkes için en iyi mobil deneyimi sunmak için doğru ve kusursuz bir şekilde yapılmalıdır. Herhangi bir hata yapıp kullanıcı güvenini zayıflatmak istemeyen OnePlus da bu yüzden 5G telefonunun Android 10 güncellemesi için 2020 yılının ilk çeyreğini işaret ediyor. Bu sürenin, OnePlus ekibinin geliştirmeleri bitirmesi için oldukça yeterli olduğunu söyleyebiliriz.

Çin’in yükselen markalarından olan OnePlus, işletim sistemi ve yazılım güncellemelerini yayınlama konusunda oldukça hızlı ve iyi bir marka olarak biliniyor. Bu yüzden geciken 7 Pro 5G güncellemesi, şirketin yeni bir teknoloji üzerinde çalışmasıyla ilişkilendirilebilir.

Kaynak : https://androidcommunity.com/oneplus-7-pro-5g-will-receive-android-10-update-soon-heres-when-20191113/
6
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
1
0
0