Türkiye'de Dahi Hükümet Yetkililerini Takibe Alan Casus Yazılım Pegasus'u Geliştiren Şirketin CEO'su İstifa Etti

12
3
0
0
0
Geçtiğimiz yıl dünya genelinde pek çok önemli ismi hedef aldığı ortaya çıkan casus yazılım Pegasus'u geliştiren şirketin CEO'su istifa etti. İsrailli kaynaklar, şirketin yeniden yapılanma sürecine girdiğini de paylaştı.

Geçtiğimiz yıl dünyada büyük bir sansasyon yaratan Pegasus isimli casus yazılımın geliştirici şirketi NSO Group, önemli bir haberle gündeme geldi. İsrail’in “The Time of Israel” gazetesi, NSO Group CEO’su Shalev Hulio’nun istifa ettiğini bildirdi. Gazete, şirketten bir kaynağa dayanarak bazı önemli bilgiler de paylaştı.

İsrailli gazete tarafından paylaşılan bilgilere göre CEO’nun istifasıyla birlikte yeni CEO, geçici süreliğine şirketin operasyon direktörlüğünü üstlenen Yaron Shohat oldu. Bunun da ötesinde gazete, bir NSO Group yetkilisinden şirketin yeniden yapılanma sürecine girdiğini, bu kapsamda da çalışanların %13’ünü işten çıkaracağını öğrendi. Bu oran, yaklaşık 100 çalışana denk geliyor.

Önceki CEO da istifa etmişti:

nso group

  • İstifa eden CEO Shalev Hulio.

NSO Group’ta yaşanan CEO istifası, ilk değil. 25 Ocak’ta İsrail’in ‘Walla’ haber sitesinde paylaşılan bir haberde önceki CEO Asher Levy’nin de istifa ettiği bildirilmişti. Levy’nin istifa gerekçesi o dönem açıklanmazken, son CEO Hulio’nun da neden istifa ettiği paylaşılmadı.

Pegasus yazılımı neydi?

pegasus

NSO Group’un geliştirdiği Pegasus casus yazılımı, kişilerin hiçbir şekilde haberi olmadan telefon konuşmalarının dinlenmesini, ses kaydı alınmasını, e-postalarının takip edilmesini ve telefonlarından habersizce görüntü çekilmesini sağlıyordu. Yazılımın dünyanın dört bir yanındaki gazetecileri, devlet yetkililerini, iş insanlarını ve aktivistleri hedef almak için kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

Pegasus casus yazılımı hakkında daha kapsamlı bilgilere ulaşmak için, daha önce hazırladığımız şu yazımıza göz atabilirsiniz:

Kaynak : https://www.indyturk.com/node/544231
12
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
3
0
0
0