Sony PlayStation VR2'nin Çıkış Tarihi Belli Oldu: İşte VR Teknolojisinde Çığır Açacak Özellikleri

6
5
2
2
1
Sony PlayStation VR2'nin Çıkış Tarihi Belli Oldu: İşte VR Teknolojisinde Çığır Açacak Özellikleri
Sony, PlayStation VR başlığının bir sonraki serisi olacak olan PS VR2’nin birkaç özelliğini ve çıkış tarihini açıkladı.

VR başlığı denince akla ilk olarak PlayStation gelmiyor zira konsolun ilk çıkan VR başlığı, kayda değer özelliklere sahip değildi. Bu yılın erken zamanlarında Sony, PlayStation VR’ın bir sonraki ürünü olacak olan PS VR2’yi duyurmuştu ancak ne bir çıkış tarihinden ne de özelliklerinden bahsetmişti.

Sony’nin son yaptığı açıklamayla birlikte PlayStation VR2’nin çıkış tarihi, tam olarak olmasa da belli oldu. 2023’ün ilk çeyreğinde çıkış yapacak olan PS VR2’nin açıklanan özelliklerine gelin beraber göz atalım.

PlayStation VR2, USB-C bağlantıya sahip

()

Şirket, bu yılın başlarında VR2 tasarımının ayrıntılarını açıklamış olsa da hala bir fiyat açıklamadı. PlayStation VR2 4K çözünürlük, 90 veya 120 Hz ekran yenileme hızı, 110 derecelik bir görüş alanı ve belirli bölümleri oluşturan foveated rendering gibi özellikler sunacak.

Verilen bilgiler arasında PlayStation’un yeni VR seti VR2’nin USB-C bağlantıya sahip olduğu da yer alıyor. Sony’nin dediğine göre PlayStation VR2, beraberinde 20 büyük oyun ile birlikte çıkış yapacak. Bu büyük oyunların arasında No Man’s Sky ve Resident Evil Village VR versiyonları da bulunuyor.

İlk PlayStation VR başlığının aksine PS VR2, hareketlerinizi izlemek için konsolunuza bağlı bir kamera kullanmak yerine kulaklıktaki kameraların hareket takibinden sorumlu olduğu Quest 2'ye benzer şekilde içten dışa izlemeyi kullanacak. Yani PS VR2 başlığını takarken çevrenizi de görebileceksiniz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2022/8/22/23317342/sony-playstation-ps-vr2-release-date-early-2023
6
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
6
5
2
2
1