Pretty Little Liars Hakkında Daha Önce Duymadığınız 9 Bilgi

5
2
0
0
0
İlk olarak 2010 yılında izleyici karşısına çıkan Pretty Little Liars dizisi, 7 sezonu ve 2 yan dizisi ile seyircilerin gönlüne taht kurmayı başardı. Sevilen dizi hakkında duyunca şaşıracağınız 9 bilgiyi bir araya getirdik.

Yalan ve entrikanın eksik olmadığı Ravenswood kasabasındaki Hanna, Aria, Shay ve Spencer’ın bir pijama partisinde kaybolan arkadaşlarını bulma maceralarını anlatan Pretty Little Liars, hayranları tarafından uzun metrajlı bir maceraydı ve birçoğunun tadı damağında kaldı.

Pretty Little Liars’ın 2013’te yayınlanan ve bazı oyuncuların da rol aldığı yan dizisi Ravenswood haricinde The Perfectionists adında yakın zamanda yeni bir yan dizi daha yayınlandı. Fakat yayınlanma tarihlerinin uzun aralıkları dolayısıyla diziyi özlemiş olabileceğinizi düşündük ve bu sebeple Pretty Little Liars hakkında daha önce duymadığınız 9 ilginç ve sizi şaşırtacak bilgiyi bir araya getirdik.

pretty little liars oyuncuları

Pretty Little Liars hakkında daha önce duymadığınız ilginç bilgiler:

  • Dizinin uyarlandığı serinin yazarı Sara Shepard, kaçırılan komşusundan ilham alarak hikayeyi kaleme aldı.
  • Oyuncu kadrosu çok daha farklı olabilirdi.
  • Dizide High School Musical’ın yıldızı Ashley Tisdale’i görebilirdik.
  • Sadece dizide değil setin de her yerinde A harfleri vardı.
  • Hanna-Caleb ve Spencer-Toby çiftlerinin bu kadar tutulacağını kimse beklemiyordu.
  • Aslında Toby karakterinin çoktan ölmüş olması gerekiyordu.
  • Ortak dövme yaptırma fikrini Ashley Benson ortaya attı.
  • Alison'ın soyadı, aslında bir anagram.
  • Suits dizisinin yıldızı Patrick J. Adams, sevgilisi Troian Bellisario ile barışmak için dizide yer aldı.

Dizinin uyarlandığı serinin yazarı Sara Shepard, kaçırılan komşusundan ilham alarak hikayeyi kaleme aldı:

Sara Shepard

Amerikalı yazar Sara Shepard’ın aynı adlı roman serisinden uyarlanan dizi Pretty Little Liars, konusunu yaşanan gerçek bir olaydan alarak yazıldı. Shepard’ın verdiği bir röportajda komşularının gençken kaçırıldığından bahsetti.

"Sanırım annem kaçırma olaylarından çok etkilenmişti. Sürekli bana komşumuzun gençken kaçırıldığını söyleyip duruyordu. Sonra Philadelphia’ya taşındım, orada da çocukken kaçırılan başka bir arkadaşım daha oldu ve o bu konudan hiçbir zaman bahsetmedi. Bu yüzden her zaman kaçırılmaktan korktum. Biri seni aldığında ne olur diye düşündüğümü hatırlıyorum”.

Oyuncu kadrosu çok daha farklı olabilirdi:

pretty little liars kadrosu

Emily karakterini canlandıran Shay Mitchell, aslında Spencer Hastings'i canlandırmak için seçmelere katıldı. Alison karakterini canlandıran Sasha Pieterse ise Hanna Marin rolü için düşünülüyordu, ta ki yönetmenin Sasha’nın o sırada 12 yaşında olduğunu fark etmesine dek.

Çocuk işçiliği yasaları onu ana kadrodaki dört karakterden birini oynamasını zorlaştırdı. Ayrıca Lucy Hale, Aria için seçmelere katılmadan önce ilk olarak Hanna karakteri için seçmelere katıldı.

Dizide High School Musical’ın yıldızı Ashley Tisdale’i görebilirdik:

ashley tisdale

Ashley Tisdale, Pretty Little Liars kadrosunda bulunma fırsatını geri çevirdi. Onun yerine o sırada rol aldığı Hellcats adındaki dizisine odaklanmak istediğini söyledi. Amerikan yapımı Hellcats dizisinin 2010 yılından 2011 yılına kadar sadece bir sezon devam ettiğini göz önüne alırsak geri çevirdiği için epey bir pişman olsa gerek.

Sadece dizide değil setin de her yerinde A harfleri vardı:

pretty little liars oyuncu kadrosu

Dizide olduğu kadar setin diğer yerleri de gizlenmiş A harfleri ile doluydu. Pretty Little Liars dizisinin prodüksiyon tasarımcısı Jakub Durkoth verdiği bir röportajda "Tüm seti bazen A harfi şeklinde düzenliyorduk... Bazen kat planı A şeklinde olurdu, bazen ise kirişlerin şekli. O kirişleri yerde A harfinden gölgeler oluşturmak için kullanıyorduk" dedi.

Hanna-Caleb ve Spencer-Toby çiftlerinin bu kadar tutulacağını kimse beklemiyordu:

Hanna ve Caleb

Dizinin yapımcıları, Hanna-Caleb ve Spencer-Toby çiftlerinin bu kadar tutulacağını beklemiyordu. Pretty Little Liars dizisinin Showrunner’ı  I. Marlene King, Ezra ve Aria’nın aralarındaki çekimin kaçınılmaz olduğunu bildiklerini, ancak Hanna-Caleb ve Spencer-Toby çiftlerinin bu kadar sevileceğini tahmin etmediklerini söyledi.

Aslında Toby karakterinin çoktan ölmüş olması gerekiyordu:

Toby ve Spencer

Sara Shepard’ın yazdığı orijinal senaryoya göre Toby, serinin ikinci kitabında intihar ediyordu. Dizinin ise birinci sezonunda intihar etmiş olması gerekiyordu. Daha önce de belirttiğimiz gibi Toby karakteri beklenmedik bir şekilde izleyiciler tarafından çok sevildi ve karakterin ölümünün erken olduğu düşünüldü. Bu yüzden de yapımcılar Toby’i yaşatmaya karar verdiler.

Ortak dövme yaptırma fikrini Ashley Benson ortaya attı:

pretty little liars dövme

Ashley Benson, oyuncu kadrosuna ortak dövme yaptırma fikrini sundu. İlk başta kimse bu fikirden hoşlanmasa da sonradan yaptırmaya ikna olup beraber ortak dövme yaptırmaya karar verdiler ve dizide canlandırdıkları karakterlerin baş harflerini işaret parmaklarına dövme yaptırdılar.

Alison'ın soyadı, aslında bir anagram:

anagram örneği

Anagram, aynı harflerle yazılan ancak harfleri yer değiştirince farklı anlama gelen sözcüklere verilen addır. Alison’ın soyadı da fark etmesi biraz zor olsa da aslında bir anagram. Alison’ın soyadı DiLaurentis, yalancılar birleşti anlamına gelen “liars united” kelimesinin anagramı.

Suits dizisinin yıldızı Patrick J. Adams, sevgilisi Troian Bellisario ile barışmak için dizide yer aldı:

patrick j. adams ve troian bellisario

Spencer karakterini canlandıran Troian Bellisario’nun eşi Suits dizisinin yıldızı Patrick J. Adams, Pretty Little Liars’ın ilk sezonunda bir bölümde yer aldı. Sonrasında ünlü oyuncu, konuk olduğu bir programda o sırada kendisinden ayrılan Troian’ı geri kazanmak için diziye dahil olduğunu itiraf etti.

5
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
0
0
0