PUBG Mobile'da Sıra Dışı Yöntemle Hile Yapan Oyuncuya 10 Yıllık Ban

364
69
37
35
25
Maalesef hilecileriyle ün kazanmış olan PUBG Mobile, bu unvanının önüne geçemiyor. Fakat Tencent ve PUBG Corp, tanıttıkları yeni ban sisteminin ilk örneğini oyunculara gösterdi. PUBG Mobile'da hile yapan bir kullanıcı, 10 yıl süreyle ban yedi.

Çok oyunculu oyunlar adil olmadığı sürece insanların uzun süreli ilgisini çekmeyi başaramıyor. Eğer bir oyunda ücretli içerik bulunuyorsa ve bunun dozu kaçmışsa, oyunu kazanmak için cüzdanınızı açmanız gerekiyor. Belki de bu yüzden Battle Royal oyunlar, saf rekabetçi yapısıyla günümüzde geldiği noktaya ulaştı.

Battle Royal oyunlarda gerçek parayla satın alabileceğiniz eşyalar kozmetiklerle sınırlı. Bu oyunlarda size avantaj sağlayacak bir ekipman veya silah alma gibi seçenek bulunmuyor. Ancak bir oyun, şirket tarafından sağlanmayan yöntemlerle de adil olmanın dışına çıkabiliyor.

PUBG Mobile'dan hilecilere karşı yeni önlem

pubg

PlayerUnknown’s Battlegrounds, bu konudaki en büyük örneklerden. Oyun, 2017 yılında PC platformuna çıkış yaptığından beri oyun kazanmak için üçüncü parti uygulamalara yani hilelere güvenen oyuncularla uğraşıyor. PUBG’nin mobil versiyonu ise bu konuda çok daha kötü durumda.

PUBG Mobile’da her gün binlerce oyuncu banlanırken bu hesapların büyük çoğunluğu Çinli kullanıcıların hesapları oluyor. Hile sorununa bir çözüm arayan yapımcı şirketler Tencent Games ve PUBG Corp, bu konuda yeni bir çözüm ile karşımıza çıktı.

Tencent Games ve PUBG Corp, hileleri yakalamak için yeni yöntemleri olan Project Ban Pan’ın duyurusunu yaptı. Projenin duyuru videosunda karakterini sıradışı bir yöntemle görünmez hale getiren bir kişi suçüstü yakalandı. Yakalanan oyuncunun sıradışı yöntemiyse bilinen hilelerden daha farklıydı.

Hile yapan oyuncuya 10 yıl ban

pubg

Suçüstü yakalanan oyuncu, birçok hileci gibi üçüncü parti uygulamaya veya bir özel yazılıma sahip değildi. Bunun yerine sıradan iki akıllı telefon kullanarak sistemi kandırmayı başarıyordu. Hilecinin kullandığı sıradışı yöntem kısaca şu şekildeydi;

Birinci cihazda oyun başlıyor ve belli bir süre oynanıyor. Ardından hilecimiz ikinci telefondan PUBG Mobile'a giriş yaşıyor. PUBG Mobile sistemleri bu noktada bağlantıda bir problem yaşandığını sanıyor. Oyun, ikinci telefonda oynandığı sürece hilecinin karakteri öldürülemiyor ancak kendisi diğer oyuncuları öldürebiliyor.

Yukarıdaki oyun hatasından faydalanan oyuncu, PUBG Mobile'ın yeni hile tespit sistemi sayesinde oyundan 10 yıl banlandı. Tencent’e göre tüm platformlardaki hilecilerin %95’i otomatik olarak oyunun güvenlik sistemleri tarafından cezalandırıldı. PUBG Mobile tarafından hazırlanan bu örneğin canlandırmasını aşağıdan izleyebilirsiniz:

PUBG Mobile'da 10 yıl ban yiyen oyuncu:

Kaynak : https://gamerant.com/pubg-cheater-ban-10-year/
364
69
37
35
25
Emoji İle Tepki Ver
364
69
37
35
25