Samsung Display, Ekran Delme Teknolojisi ile Sektörün En İyisi Oldu

49
5
1
1
1
Underwriters Laboratories isimli uluslararası bir güvenlik sertifikası şirketi, Samsung Display'in sektördeki en iyi üretici olduğunu tescilledi. Galaxy Note20 Ultra ve Galaxy Z Fold 2'nin ekranlarında derinlemesine test yapan uzmanlar, bu ekranların delik alanında herhangi bir kayıp olmadığı sonucuna ulaştılar.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Galaxy S10 serisi itibarıyla yeni amiral gemisi telefonlarında delikli ekran teknolojisi kullanıyor. Bu sayede çerçeveleri minimalize etmeyi başaran şirket, kullanıcılara da etkileyici bir deneyim sunuyor. Ayrıca Samsung Display tarafından üretilen ekran panelleri zaman zaman farklı üreticiler tarafından da tercih ediliyor. Yaşanan son gelişmeler, Samsung Display'in bu konuda en iyi olduğunu gösteriyor.

'UL' olarak da bilinen "Underwriters Laboratories" isimli bir uluslararası güvenlik sertifikası şirketi, Samsung'un ekran delme konusunda ne kadar iyi olduğunu tescilledi. Şirketin ekran panellerine bazı testler uygulayan UL, yaptığı testler sonucunda Samsung Display'in ekran delme teknolojisinin kaliteden ödün vermediği sonucuna ulaştı. Yapılan testler, Samsung Display'in sektörün bir numarası olduğu sonucuna ulaştırdı.

Samsung

Underwriters Laboratories tarafından yapılan testler, Samsung Display'in ürettiği ekran panellerinin delikli bölümlerinin çevresindeki görüntü kalitesini ortaya koyuyor. Testlere göre bu bu ekranlar, delikli alan ve yakın çevresinde, ekranın diğer bölümü kadar net ve kayıpsız bir deneyim sunuyor. İşte bu durum, Samsung Display'in sektördeki en iyi üretici olmasını sağlıyor.

Samsung Display'in ekranlarındaki delikli alan çevresinde, görüntü kaybı neredeyse yok

UL, şirketin ekran delme teknolojisini test edebilmek için Galaxy Note20 Ultra ve Galaxy Z Fold 2'deki ekranları test etti. Yapılan testlerde, delme bölgesinin çevresindeki 12 noktaya odaklanıldı ve bu noktalardaki görüntülerde incelemeler yapıldı. UL ekibi, bu ekranlardaki Delta E renk doğruluğu değerinin 2 ve daha altında olduğu sonucuna ulaştı. Yani bu renk sapması ve bozulma, insan gözüyle görülebilecek düzeyde değildi.

Samsung

Teknoloji üreticileri, ekran panellerini delmek için lazer teknolojileri kullanıyorlar. Lazerlerle sağlanan delme işlemlerinde bazı problemler olabiliyor. Bu problemlerin başında da delme bölgesinin yakın çevresindeki lekelenmeler geliyor. İşte Samsung, bu lekeleri engelleyen bir lazer delme teknolojisi kullanıyor. Bu sayede delme alanının çevresinde görüntü kaybı yaşanmamış oluyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Samsung Mobil Görüntülü Reklamcılık Pazarlama Birimi Sorumlu Başkan Yardımcısı Dennis Choi, Samsung Display'in teknolojik becerilerinin tüm 5G telefonlarda optimum performans sunacağını söylüyor. Choi'nin açıklamalarına göre Samsung Display, ekran kalitesini daha da artırabilmek için elinden geleni ardına koymamaya devam edecek.

Kaynak : https://www.sammobile.com/news/samsung-punch-hole-smartphone-display-technology-best-industry/
49
5
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
49
5
1
1
1