Samsung Galaxy S10 Vs iPhone XS: Hangisinin Kamerası Daha İyi?

66
6
5
2
1
Geçtiğimiz ay Samsung'un Unpacked etkinliğinde karşımıza çıkan Galaxy S10, kamera performansıyla adeta büyülemişti. Ünlü teknoloji haber sitesi Business Insider da Samsung Galaxy S10'un kamerasını, daha önce başarısını kanıtlamış iPhone XS ile test etti. Gelin karşılaştırma sonuçlarına birlikte göz atalım.

Dün itibarıyla Türkiye'de resmi satışına başlanan Samsung Galaxy S10, kamera özellikleriyle öne çıkan bir akıllı telefon. 12 MP f/1,5 geniş açılı lens + 16 MP f/2,2 ultra geniş açılı lens + 12 MP f/2,4 telefoto lens özelliklerine sahip üçlü arka kamera kurulumuyla dikkat çeken Samsung Galaxy S10'un fotoğraf performansını karşılaştırmak için arayışa giren Business Insider ekibi, en uygun cihazın iPhone XS olduğunu belirtiyor.

Bilindiği üzere 6 ay önce tanıtılan iPhone XS, ikili arka kamera kurulumuna sahipti. 12 MP f/1,8 geniş açılı lense ek olarak 12 MP f/2.4 telefoto lens kullanılan iPhone XS, tanıtıldığında tıpkı Samsung Galaxy S10 gibi kullanıcılardan tam not almıştı. Sözü daha fazla uzatmadan sizi bu başarılı iki cihazın fotoğraf performanslarıyla baş başa bırakıyoruz.

Normal modda dış çekim karşılaştırması:

İki fotoğrafı da detaylı olarak incelediğimizde İki cihazın da fotoğraftaki ışık altında oldukça benzer bir performans sergilediğini söyleyebiliriz. Dış çekim karşılaştırmasında durum neredeyse eşit.

Optik yakınlaştırma karşılaştırması:

Bilindiği üzere hem Samsung Galaxy S10'da hem de iPhone XS'te 2 kat optik yakınlaştırma desteği bulunuyor. İki cihazın optik yakınlaştırma performanslarını karşılaştırdığımızda yine benzer bir tablo ortaya çıksa da Galaxy S10'un çektiği fotoğrafın diğerine göre daha keskin hatlara sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Dijital yakınlaştırma karşılaştırması:

10 kata kadar dijital yakınlaştırmayı destekleyen iki cihazında yakınlaştırma performansı karşılaştırıldığında, iPhone XS'in bu noktada bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz.

Renk doygunluğu karşılaştırması:

Renk doygunluğu karşılaştırmasındaki fotoğrafları incelediğimizde iki fotoğrafın da aslında benzer olduğunu söyleyebiliriz. İki fotoğraf arasındaki tek fark, Samsung Galaxy S10'un mavi tonlarını daha baskın hale getirmesi.

Ultra geniş açılı lens:

Elbette iPhone XS'te ultra geniş açılı lens kullanılmadığı için bu noktada bir karşılaştırma yapmamız mümkün değil. Samsung Galaxy S10'un iPhone XS'e göre en büyük artısının bu özelliği olduğunu söyleyebiliriz.

Samsung Galaxy S10 ve iPhone XS'in fotoğraf performanslarını karşılaştırarak sizlerle paylaştığımız yazımızın sonuna geldik. Sonuç olarak iki cihazın kamerası da benzer kalitede fotoğraflar çekse de Samsung'un geniş açılı lensi, Galaxy S10'u bir adım öne çıkarıyor.

Apple, Samsung ve diğer akıllı telefon üreticilerinden geri kalmamak için yeni cihazlarında geniş açılı lens kullanımını tercih edebilir. Bunu önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz. Siz de yorumlar kısmından fotoğraflar hakkındaki görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/apple-iphone-xs-samsung-galaxy-s10-cameras-compared-photos-2019-3
66
6
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
66
6
5
2
1