Yeni Bir Rapora Göre iPhone 11, Üçlü Kamera Sistemiyle Gelecek

28
11
11
4
3
Japonya'dan gelen bilgilere göre Apple, gerçekten de Onleaks'in paylaştığı gibi kare şeklinde asimetrik bir kamera modülüne sahip olacak.

Google’ı bir kenara ayıracak olursak günümüzde satışa sunulan neredeyse tüm popüler amiral gemilerin üçlü kamera kurulumuna sahip olduğunu görüyoruz. Bu durum, Apple’ın da iPhone 11’de üçlü kamerayı tercih edeceği yönünde söylentilerin yayılmasına neden oldu. Onleaks, ilk kez Ocak ayında üçlü kameraya sahip iPhone 11’in neye benzeyeceğine dair konsept görselleri ortaya çıkardı.

Onleaks’in paylaştığı görseller, Apple’ın, Huawei Mate 20 Pro benzeri bir kare kamera modülü kullanacağını gösteriyordu. Ancak kameralar, Mate 20’de olduğu gibi simetrik değil, çapraz şekilde konumlandırılıyordu. Tasarımın son derece rahatsız edici bir görselliğe sahip olması, Apple’ın böyle bir asimetriyi tercih edeceği fikrinin kabul görmemesine neden oldu. Fakat Apple’ın kare kamera modülü kullanacağına dair yeni bir rapor ortaya çıktı.

Japon teknoloji blogu Macotakara’ya göre Apple, gerçekten de kare bir kamera modülü kullanmayı düşünüyor. Fakat kameraların OnLeaks’in gösterdiği gibi asimetrik dizileceğine dair bir kanıt bulunmuyor. Üçlü kamera, hem 5.8 inç ekranlı hem de 6.5 inç ekranlı modelde bulunacak. Fakat giriş seviye ürünler olan 64 GB’lık sürümler, iPhone Xs’te olduğu gibi çift arka kamerayla gelmeye devam edecekler.

Macotakara’nın kaynakları, Asya’da Apple ürünlerine kılıf tasarlayan tedarikçiler. Bu nedenle kamera modülün kare şeklinde olacağı ile ilgili bilgiler olsa da kameraların pozisyonu ile ilgili bir bilgi bulunmuyor. Dürüst olmak gerekirse Apple’ın çift kamera modülü, sektöre yön verecek kadar şık bir tasarıma sahipti. Ancak OnLeaks’in paylaştığı kamera modülü ‘çirkin’ denebilecek kadar asimetrik.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/03/15/square-camera-iphone-11/
28
11
11
4
3
Emoji İle Tepki Ver
28
11
11
4
3