Intel, İşlemci Üretiminin Bir Kısmını Samsung’a Devredecek

16
9
3
1
0
Kore basınında çıkan haberlere göre Samsung, yoğun talebi karşılayamadığı bir süredir bilinen işlemci üreticisi Intel için CPU üretecek. Bu anlaşma kapsamında Samsung, Intel için genel kullanıma yönelik masaüstü, notebook, ultrabook ve ultra düşük güç tüketimli CPU dahil olmak üzere üçüncü parti imalat yapacak.

Son dönemlerde sıkıntılı süreçler geçiren ve stok sorunları çeken Intel, üretimlerinin bir kısmını Samsung’a devretmeye karar verdi. İddialara göre Samsung, Intel’den bir “PC CPU” siparişi aldı ve bu, Intel’in işlemcilerini üretmek için Samsung’un üretim tesislerini kullanacağı anlamına geliyor. "PC CPU", “istemci CPU” anlamına gelebilen oldukça geniş bir terim ve içerisinde "S", "H," "U" ve "Y" silikon çeşitlerini (genel kullanıma yönelik masaüstü, notebook, ultrabook ve ultra düşük güç tüketimli) barındırıyor.

Fason üretim kısmında Samsung, 14 nm silikon üretiminin yanı sıra 10 nm alt düğümlerini de kapsıyor ve aynı zamanda paketleme de dahil olmak üzere işlemci üretiminin diğer önemli aşamalarını da üstleniyor. Bu noktada Intel, çip tasarımlarını Samsung’un düğümlerine uyarlamak için minimum düzeyde harcama yapmak ve maliyetlerden olabildiğince kaçınmak istiyor.

Intel, rakibi AMD’nin aksine Samsung’u tercih etti:

intel

Intel’in satış, pazarlama ve iletişimden sorumlu yönetici yardımcısı Michelle Johnston Holthaus, 20 Kasım tarihli mektubunda, Intel’in talebi karşılamak için kendi üretim tesislerine ek olarak Samsung gibi üçüncü parti silikon imalatı yapan imalatçılara başvurabileceğini belirtmişti.

Üçüncü parti silikon imalatı yapan şirketler arasında Samsung ve TSMC’nin üretim tesisleri başı çekerken, bu iki firmayı ise GlobalFoundries ve UMC’nin üretim tesisleri takip ediyor. Görünüşe göre Intel, bu şirketler arasından rakibi AMD tarafından yoğun olarak kullanılan ve şu anda fazladan iş alma kapasitesi çok az olan TSMC’yi tercih etmek yerine Samsung’u tercih etmiş durumda.

AMD’nin son zamanlarda masaüstü piyasasında sektörü domine ettiğini sıklıkla duysak da Intel, halen daha dizüstü bilgisayarların CPU piyasasında büyük pay sahibi. Intel’in talepleri karşılamak yönüne sıkıntı çektiği de uzunca bir süredir biliniyordu. Bu yüzden Samsung’la yapılan bu anlaşmadan her iki tarafın da kârlı çıkacağını söylemek mümkün görünüyor.

Kaynak : https://www.techpowerup.com/261641/samsung-scores-pc-cpu-manufacturing-order-from-intel
16
9
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
9
3
1
0