Samsung’un Kamera Çıkıntılarını Ortadan Kaldıracak Lens Teknolojisi Ortaya Çıktı

63
7
3
2
2
Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung'un kamera çıkıntılarını yok edebilecek “Metalens” teknolojisi ortaya çıktı. Bu teknoloji sayesinde kamera lensleri çok daha ince olacak ve düz yapıda olacak.

Samsung yine kendisinden beklendiği gibi yeni projesini gizli tutmayı başaramadı. Geçtiğimiz gün de Samsung’un ağustos ayında yapması beklenen “Unpacked” etkinliğinde tanıtılacak ürünler ortaya çıkmıştı. Bu kez ortaya çıkan bilgi ise Samsung’un geliştirdiği yeni bir projeye ait.

Metalens isimli projenin amacı özel bir “Süper Lens” teknolojisi geliştirip, bu lens sayesinde telefonlardaki kamera çıkıntılarını ortadan kaldırmak. Eğer bu proje gerçek olursa yakın gelecekte kamera çıkıntılarından tamamen kurtulabiliriz.

Nedir bu “Süper Lens”?

Metalens teknolojisi

Güney Koreli haber sitesi The Elec tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre bu teknoloji, normal lenslerde bulunan açılı camın düz bir cam ile değiştirilmesi ve cam ile mercek arasına koyulacak nano partiküllerle ışığın doğru açıda kırılmasını hedefliyor. Bu sayede kamera modülleri çok daha ince bir hale gelecek ve telefonlardaki kamera çıkıntıları ortadan kalkabilecek.

Samsung’un bu teknolojiyi sadece kendi ürünleri için değil, her marka için üreteceği de verilen bilgiler arasında. Metalens teknolojisi hazır olduğunda seri üretime geçilecek ve bütün markaların bu teknolojiden yararlanması sağlanacak. Samsung’un buradaki amacı, marka fark etmeksizin bütün akıllı telefon kullanıcılarının daha ince ve kamera çıkıntısı olmayan telefonlar kullanması.

Seul’de düzenlenen Nano Korea 2021 konferansında da açıklama yapan Samsung Başkan Vekili Lee Shi-woo, Samsung’un kamera lenslerine “nano çıkıntılar” eklemeye çalıştığını açıklamış ancak detaylı bilgi vermemişti. Ortaya çıkan bilgiler sayesinde bu teknolojinin potansiyel kullanım alanlarını daha iyi anlayabiliriz.

Çinli üreticiler de Metalens geliştiriyor

Metalens teknolojisinde nano partiküller kullanılacak

Ortaya çıkan diğer bilgilere göre Çin merkezli teknoloji firması Shenzhen MetalenX de Ultra-Lens” adını verdikleri benzer bir teknolojiyi geliştirmeye çalışıyor. Şirketin açıklamasına göre bu Ultra-Lens teknolojisi, tıpkı çip üretimi gibi özel fabrikalarda seri üretime geçecek ve tıpkı Samsung’un geliştirdiği teknoloji gibi bu teknolojide de düz bir camın altındaki mikro ve nano partiküller ışığın doğru açıda kırılmasını sağlayacak.

Ultra-Lens’in kalınlığının nanometreler ve mikrometreler ile ölçüleceğini ifade eden şirket, teknoloji konusunda iddialı olduklarını da belirtti. Şu anda cihazlarımızda kullanılan lens teknoloji genelde milimetreler ile ifade edilmekte. Shenzhen MetalenX şirketinin geliştirdiği lensin oldukça hafif olacağı, kızılötesi ışığı algılayabileceği ve telefonlar dışında, mikroskoplar gibi farklı görüntüleme araçlarında da kullanılacağı belirtildi.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2021/07/11/samsung-developing-flat-super-lens-that-can-make-phone-cameras-thinner/
63
7
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
63
7
3
2
2