Amiral Gemisi Sony Xperia 5 II'nin Tasarımı ve Özellikleri Ortaya Çıktı

13
12
5
3
1
Sony'nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu olacak Xperia 5 II'nin tasarımı ve özellikleri ortaya çıktı. Sony, klasik ince çerçeveli tasarımını sürdürürken cihazı oldukça güçlü bir donanım ile bütünleştiriyor.

Japon teknoloji devi Sony, akıllı telefon pazarının en iddialı markaları arasında yer almasa da akıllı telefonlarının özgün ve güçlü yapısı nedeniyle yakından takip ediliyor. Sony’nin bir sonraki amiral gemisi olacak Xperia 5 II’yi 17 Eylül’de çevrimiçi bir lansman etkinliği ile birlikte tanıtması bekleniyor ve şimdi, cihazın hem teknik özellikleri hem de tasarımı ortaya çıkmış durumda.

Paylaşılan fotoğraflara göre Sony Xperia 5 II, geçtiğimiz yıl olduğu gibi çerçeveli tasarım dilini sürdürecek. Telefonun üst kısmında ahize ve ön kamera için ince bir çerçeve bulunurken; alt ve yan kısımda nispeten daha ince çerçeveler bulunacak. Cihazın arkasında ise sol üst köşeye dikey yerleştirilmiş bir üçlü kamera kurulumu, bu kurulumun üstünde ise lazer otomatik odaklama ve LED flaşı görüyoruz.

Sony Xperia 5 II böyle görünecek

xperia 5 II

Aktarılan bilgilere göre Xperia 5 II, Qualcomm’un mevcut en güçlü işlemcisi olan Snapdragon 865+’ın hız aşırtma uygulanmamış versiyonu olan Snapdragon 865’ten güç alacak. 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanıyla geleceği öne sürülen Xperia 5 II, yine 21:9 sinematik formatta 6,1 inç Full HD+ OLED ekran ile gelecek.

Sony, çerçeveli tasarımdaki ısrarını sürdürüyor

xperia 5 II ekran

Paylaşılan teknik özelliklere göre Sony, yüksek çözünürlüklü kameralara geçiş yapmamakta kararlı. Zira Xperia 5 II’nin arka taraftaki üç kamera sensörünün de 12 MP çözünürlüğe sahip olacağı belirtiliyor. Ana kamera f/1.7 diyafram açıklığı ve 82 derece görüş açısı sunarken; ikincil kamera f/2.2 diyafram açıklığı ve 124 derece görüş açısı sunuyor. Üçüncü kameranın ise 3x optik yakınlaştırma sunacağı ifade ediliyor.

Xperia 5 II'nin üç kamerası da 12 MP olacak

xperia 5 II kamera

Söylentilere göre Xperia 5 II, 4000 mAh’lik fena sayılmayacak bir batarya kapasitesine sahip olacak. Tabii olarak USB Type-C girişi ile gelecek olan akıllı telefonda 3.5mm kulaklık girişinin de yer alacağı söyleniyor. Yine de şu an için tüm özelliklerin söylentilerden ibaret olduğunu ve resmi olarak tanıtılacak olan modelin farklı özelliklerle gelebileceğini hatırlatalım.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2020/08/28/sony-xperia-5-ii-specs-and-renders-appeared-on-the-web/
13
12
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
13
12
5
3
1