Steam, Kelimelerin Sembol ya da Simgelerle Değiştirilebileceği Bir Özelliği Test Ediyor

12
11
1
0
0
Steam, kullanıcıların diledikleri kelimeleri simgelerle değiştirebilecekleri yeni bir özelliği test etmeye başladı. Steam Labs aracılığıyla test edilmeye başlayan özellik, bir kelimenin yerine bir sembol ya da simgenin eklenmesini sağlıyor. Bu sayede sohbetler sırasında o kelimeler görünmüyor.

Valve'ın sahip olduğu dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam, bir süredir köklü bir değişimin içerisinde. Geliştirici ekip, özellikle de geçtiğimiz yıldan beri Steam'e yeni özellikler ekliyor. Bu özelliklerin bir yenisini daha test etmeye başlayan platform, bu kez sohbet sırasında bazı kelimeler yerine simgelerin görünmesini sağlayan özelliği kullanıcıların beğenisine sundu.

Aslına bakacak olursak Steam, "Metin ve Sohbet Filtrelemesi" isminde bir özelliğe sahip. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, destekleyen oyunlarda ve Steam arayüzündeki sohbet uygulamasında ağır küfür ve hakaret içerikli kelimeleri görmüyorlar. Yeni özellikse kullanıcılar tarafından özelleştirilebilen bir yapıya sahip. Yani bir kullanıcı, görmek istemediği bir kelimeyi filtreleyerek, kendisine bu kelime yazıldığı zaman semboller göstertebiliyor.

Steam

Steam Labs aracılığıyla test edilmeye başlayan bu özellik, kullanıcılar tarafından aktif edilip kapatılabiliyor. "Hesap Tercihleri" menüsü altından erişilebilen bu özelliği deneyimlemek isteyen kullanıcılar, simge ya da sembol haline gelmesini istedikleri kelimeleri tek tek ya da topluca belirleyebiliyorlar. Bu arada bu özellik, tamamen kapatılabilen bir yapıya da sahip. Yani bu özellik tüm kullanıcılara sunulduktan sonra filtre istemeyen kullanıcılar, özelliği tamamen kapatabiliyorlar.

Steam tarafından yapılan açıklamalarda, "Neden belirli kelimeleri tamamen yasaklamıyorsunuz?" sorusunun cevabı veriliyor. Dilin her gün biraz daha genişleyen ve bazı kelimelerin farklı lokasyonlarda başka anlamlara geldiğini ifade eden Steam geliştiricileri, bu nedenle kontrolün kullanıcıda olması gerektiklerine inandıklarını söylüyorlar. Özelliğim tüm Steam kullanıcılarına ne zaman sunulacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/steam-choose-words-filter-200211670.html
12
11
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
11
1
0
0