Kendi Bulut Sunucum Olsun Diyenlere: Tüm Dosyalarınızı Evde Saklayıp Her Yerden Erişmenizi Sağlayan Depolama Ünitesi İncelemesi: Synology Diskstation DS420+

17
6
2
2
1
Bugün sizlere evinizde kullanabileceğiniz depolama ünitesi Synology Diskstation DS420+'ı inceleyeceğiz. Dosyalarınızı yedekleyip, bu dosyaları ağ üzerinden kontrol etmenize olanak tanıyan DS420+'ın ne gibi artıları varmış gelin yakından inceleyelim.

Eğer elinizin altında bir bilgisayar veya telefon varsa sizler de bu dijital dünyaya sürekli veri aktarıyorsunuz demektir. Bu veriler telefonunuzun ya da bilgisayarınızın depolama alanlarında veya Google, Apple gibi şirketlerin bulut sunucularında saklanıyor. Bu sistemler ne kadar güvenli olursa olsun kendi evinizde bulunduracağınız bir depolama ünitesinin size sağlayacağı güveni ne yazık ki sağlayamaz. 

Bugün sizlere tam da bu amaç uğruna üretilmiş ve evinizde verilerinizi saklayıp istediğinizde bilgisayar, telefon gibi cihazlarınızdan erişmenizi sağlayacak NAS (Ağa Bağlı Depolama) depolama ünitesi Synology Diskstation DS420+'ı inceleyeceğiz. Bir süredir elimizde olan Synology DS420+'ın özellikleri neler gelin yakından bakalım.

Synology DS420+'ın teknik özellikleri neler?

Synology DS420+

Önbellek hızlandırma için 2 GHz hıza sahip 2 çekirdekli bir işlemciyle gelen Synology DS420+ depolama ünitesi, veri depolama, fotoğraf, video, müzik yedekleme ve düzenleme gibi işlemler için kullanılıyor. Toplamda 4 disk alabilecek yuvayla gelen DS420+'ın iki yuvası M.2 NVMe 2280 SSD yuvalarıyla geliyor. Bu da verilerinizi güvenli ve yüksek hızlarla yükleyip paylaşmanıza olanak tanıyor. 2 adet 1GbE LAN bağlantı noktasına sahip depolama ünitesi, dosya aktarımlarını evin ağ bağlantısı üzerinden gerçekleştiriyor.

Synology DS420+'la kendi bulut depolama alanınızı oluşturabileceksiniz.

Synology DS420+

Synology Diskstation DS420+ sayesinde tüm dosyalarınızı güvenli bir şekilde yedekleyebileceksiniz. Aynı zamanda istediğinizde bu dosyalara da erişme şansınız olacak. Evinizin internet ağınıza bağlanan sistem sayesinde, bilgisayar, telefon gibi farklı bir cihaza bağlama gereği duymadan tüm dosyalarınıza uzaktan erişim sağlayabileceksiniz. 

Synology'nin uygulamaları ile dosyalarınıza adeta hükmedebilirsiniz.

Synology DS420+ arayüz

Synology DS420+'la birlikte kendi evinizde tamamen sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir sunucu kurmuş oluyorsunuz. Bu sunucu sayesinde hem dosyalarınızı güvenle yedekleyebilir hem de bu dosyalar hakkında fazladan söz sahibi olabilirsiniz.

Synology DS420+, yalnızca donanım olarak değil yazılım olarak da çok gelişmiş durumda. Yanında gelen pek çok yardımcı uygulamayla verilerinizi kontrol edebilirsiniz. Bunun dışında kuracağınız antivirüs programları, yedekleme uygulamaları da dosyalarınızı güvene alma konusunda size yardımcı olacaktır.

Fotoğraf ve videolarınızı güvenli koruyup saklayabileceksiniz.

Synology Photos

Synology DS420+'la birlikte bilgisayar veya mobil cihazınızda bulunan fotoğraf ve videoları güvenle saklayabilir, onlar üzerinde düzenlemeler yapabilirsiniz. Synologhy Photos uygulamasıyla mobil cihazınızda çekilen fotoğraf ve videoları düzenli olarak yedekleyebilirsiniz.

Synology DS420+'taki dosyalarınızı paylaşabilirsiniz.

Synology DS420+

Özellikle iş dünyasında büyük bir kolaylık sağlayacak Synology DS420+, istediğiniz dosyaları güvenilir yollarla paylaşmanın da önünü açar. Bilgisayar veya telefon fark etmeksizin istediğiniz yerden dosyalarınızı yedekleyip paylaşmanız, "dosya evdeki bilgisayarda kaldı", gibi can sıkıcı durumların da önüne geçmiş oluyor.

Başta Synology diskleri olmak üzere pek çok diskle uyumlu.

Synology DS420+ HDD

Synology DS420+'a koyacağınız HDD veya SSD'lerin bu üniteyle uyumlu olması gerekiyor. Bu noktada Synology'nin disklerine ek olarak ADATA, Apacer, Intel, Kingston, MemoRight, Micron, Samsung gibi markaların da bazı HDD ve SSD'leri uyumlu. Tam listeye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Windows ve Mac bilgisayarlarınızı otomatik olarak yedekleyin.

Synology DS420+

Evinizde ağa bağlı bir disk station olması, verilerinizi çok daha güvenli bir şekilde saklayabileceğiniz anlamına geliyor. Synology Drive ile tüm dosyalarınızın diğer cihazlarınız ile senkronize olmasını sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte bilgisayarınızda bazı şeyler ters gittiğinde Synology Drive ile dosyaları önceki sürüme hızlıca yükleyebilirsiniz.

Synology DS420+, müzik ve videolarınız için güvenli yedekleme ve görüntüleme imkanı tanır.

Synology mobil uyumluluk

Müzik veya video kurgu işiyle uğraşıyorsanız Synology DS420+, size özel çözümlerle geliyor. Depoladığınız videolar, filmler, TV şovları; tüm cihazlarla uyumlu bir şekilde çalışır. Sunucu üzerinden istediğiniz filmleri izleyebilir, bu filmlere yerel altyazı ekleyebilirsiniz. Ayrıca müzik koleksiyonunuza göz atabilir, bu müziklerle ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil cihazlar için DS Audio uygulaması bulunur. Bu uygulamayla cihazınıza müzik indirmeden binlerce müziğe erişebilirsiniz.

Synology DS420+ sayesinde verilerinizle birlikte evinizi de koruma altına alın.

Synology DS420+

Synology DS420+'ın en büyük artılarından biri de evinize kuracağınız bir güvenlik kamerası sistemiyle senkronizasyonlu çalışabilmesi. Synology Surveillance Station, çeşitli IP kameralar ile çalışarak evinize güven altına alır. Bu kameraları mobil uygulama ile düzenli olarak takip de edebilirsiniz.

 Ayrıca siz evde yokken evcil hayvanınız ne yapıyor diye merak ederseniz eski IP kamerası yapabilir ve çekilen görüntüler telefona kaydedilmeden doğrudan Synology DS420+'ın içerisindeki disklere kaydedilebilir. 

Synology DS420+'a karmaşık ağ ayarlarıyla uğraşmadan hızlı bir şekilde bağlanabilirsiniz.

Synology Quickconnect

QuickConnect özelliğiyle gelen Synology DS420+, yapacağınız basit bağlantı sonrası Audio Station, Video Station, Download Station, Surveillance Station, Synology Photos, Active Backup, File Station ve daha pek çok uygulamaya erişim imkanı sağlayabilirsiniz.

Synology DS420+ alınır mı?

Synology DS420+

Bir süredir elimizde olan bu depolama ünitesi, iş hayatında bizlere büyük bir kolaylık sağladı. Toplamda 4 slota taktığımız 18 TB'lık depolama alanıyla kurguya girecek ham videolardan manşet görselinde kullanılacak fotoğraflara kadar pek çok dosyayı burada tuttuk. İlgili çalışma arkadaşlarımız da ağ üzerinden DS420+'a bağlanarak bu dosyalara erişim sağlayabildi. Synology'nin yardımcı programları da depolama ünitesini daha işlevsel kılmaya yardımcı oldu.

Özellikle iş veya kişisel hayatınızda verilerinize önem veriyorsanız ve onları kendinize ait güvenli bir yerde saklayıp, bunu yaparken de ulaşılabilirlikten taviz vermek istemiyorsanız Synology DS420+'ı tercih edebilirsiniz. Synology DS420+'ı daha yakından incelemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

17
6
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
17
6
2
2
1