Team Fortress 2'de Hilecilere Karşı Anti-Hile Botları Ortaya Çıkmaya Başladı

56
14
10
2
0
Günümüzün en popüler oyunlarından birisi olmaya devam eden Team Fortress 2'deki hilecilere karşı anti-hile botları gözükmeye başladı. Bu botlar, hile kullanarak hile kullanıcılarını avlıyorlar.

2007 yılında çıkış yapmış olmasına rağmen hâlâ yüz binlerce oyuncu tarafından oynanmaya devam eden Team Fortress 2, maalesef her çevrimiçi oyunun yaşadığı sıkıntılardan birini yaşamaya devam ediyor: Hileciler. Valve'ın çözümlerini yetersiz bulan oyuncularsa artık kendi yöntemlerini uygulamaya başladılar.

Hilecilere karşı savaş açan oyuncular, 'cheater terminators (hileci yok edicileri)' ismini verdikleri anti-hile botlarını oyuna yerleştirdiler. Herhangi bir çok oyunculu odaya eklenebilen botlar, davranışları diğer oyunculara göre garip gelen oyuncuların yakasına yapışarak onları takip ediyor.

Botları kimin geliştirdiği bilinmiyor:

team fortress 2

Oyun içinde 'Bot Extermination Services' ismiyle bilinen ve yapay zekayla programlanarak aslında kendileri de birer hileci olan bu botlar, diğer hilecileri hedef alarak onları öldürmeye başlıyor. Yani hile kullanan oyuncular, hileci bir bot tarafından acımasız bir şekilde öldürülüyorlar. Bu botların nereden geldiğiyse şu an için gizemini korumaya devam ediyor.

Bir Reddit kullanıcısına göre botlar, Team Fortress 2 için hile satan LmaoBox tarafından geliştirildi. Peki hile satan bir ekip neden kendi hilelerine karşı koyacak bir bot geliştirdi? İddiaya göre LmaoBox, herkeste hile olunca kendi satışlarının düşeceğini düşündü ve bunu hile karşıtı botlarla dengelemeye çalıştı.

team fortress 2 hile

Hile satmak ve ardından anti-hile korumasını sağlamak oldukça akıllı ve derinlemesine kapitalist bir çözüm olabilir. Yine de hile kullanmayan oyuncular, hile karşıtı botların varlığından memnun olduklarını ifade ediyorlar. Fakat bazı oyuncular oyunun botlar arasında geçen bir savaşa dönüşeceği hakkında yorumlarda da bulunuyorlar.

Kitlesini korumaya çalışan Valve, bu yılın başlarında oyun içinde oyuncuları susturmak veya raporlamak gibi işlemleri daha kolay hale getirecek bazı yenilikler yapmıştı. Ancak bu yenilikler Team Fortress 2'deki hilecileri durdurmaya çare olamadı. Yeni çıkan anti-hile botlarının durumu nereye kadar ilerleteceğini ancak bekleyerek görebileceğiz.

Kaynak : https://www.pcgamesn.com/team-fortress-2/bots-anti-cheat
56
14
10
2
0
Emoji İle Tepki Ver
56
14
10
2
0