Tesla'nın Çin'de Üretilen Otomobilleri ABD’de Satabileceği İddia Edildi: Elon Musk'tan Açıklama Geldi

4
1
0
0
0
Reuters'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı bir haber, Tesla'nın Çin yapımı araçları ABD'ye ihraç edip satabileceğini gösterdi. Ancak şirketin CEO'su Elon Musk, Twitter'dan yaptığı bir açıklamayla iddiayı yalanladı.

Yakın zamanda Twitter’ı satın alan dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın yönetimindeki Tesla, elektrikli otomobiller konusunda zirvede. Öyle ki dev şirket, tüm dünyada yıllık yüzbinlerce araç satmayı başarıyor.

Şimdi ise Reuters tarafından paylaşılan bir rapor, şirketin ilerleyen zamanlarda neler planladığı ile ilgili yeni bilgileri açığa çıkardı. Konuya yakın iki kişiye dayandırılan haberde, ABD merkezli otomobil devinin Çin yapımı araçları ABD’ye ihraç etmeyi düşündüğü ifade edildi.

Tesla’nın Çin’de üretilen araçları ABD’de satabileceği iddia edildi

İsmini vermek istemeyen kaynakların iddiasına göre Tesla, eğer Kuzey Amerika’daki düzenlemelere uygun olursa Çin merkezli tedarikçiler tarafında üretilen ürünlerin ABD’ye ihraç etmeyi düşünüyor. Bu da şirketin, Çin yapımı Model Y ve Model 3’ü önümüzdeki yıl içinde ülkede satmaya başlayabileceğini ortaya koydu. Ayrıca, kaynaklardan biri bunun Kanada’ya ihracat için de bir yol açabileceğini aktardı.

Tesla’nın Shanghai fabrikası, yapılan yeni iyileştirmelerin ardından yıllık 1,1 milyon elektrikli araç üretme kapasitesine ulaşarak Tesla’nın en üretken tesisi konumunda. Dev fabrika; Çin, Avrupa, Avustralya ve Güney Doğu Asya olmak üzere farklı pazarlar için Model 3 ve Model Y üretiyordu.

Reuters’a konuşanlar, yuanın ABD dolarına karşı ucuz olması, Çin’deki düşük hammadde fiyatları, Tesla ve yeni araç fiyatlarındaki artış gibi faktörlerin, Çin’den ABD’ye yapılan ihracatı rekabetçi hâle getirdiğini, bu yüzden böyle bir planın oluşabileceğini aktardı. Şimdiye kadar Tesla’nın stratejisi, ABD’de sattığı araçları Fremont, Kaliforniya ve Austin’deki fabrikalarda üretiyordu. Ek olarak bu tarz bir hamlenin, Tesla’nın ABD’nin Çin’e bağımlılığı azaltmak için sunduğu planlardan en çok yararlananlardan olması nedeniyle tartışma yaratabileceğini söyleyebiliriz.

Elon Musk iddiayı yalanladı

Bu haberin ortaya çıkmasının ardından konuya ilişkin Tesla’dan bir yorum gelmedi. Ancak Elon Musk, Twitter üzerinden verdiği bir yanıtta, ‘yanlış’ ifadelerini kullanarak iddiaları herhangi bir detay vermeden yalanladı.

Musk bu tarz bir açıklamada bulunsa da kesin olarak şirketin böyle bir planının olmadığını söylemek için biraz erken olabilir. Ünlü girişimci, daha önce Twitter’da işten çıkarmalar yaşanacağına dair bir iddiayı benzer bir şekilde yalanlamıştı. Ancak daha sonra bu gerçekleşti ve şirketteki birçok çalışan kovuldu. Reuters’a Tesla’nın planları hakkında konuşan kişilerin iddiasının gerçek olup olmadığını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Kaynak : https://www.reuters.com/business/autos-transportation/exclusive-tesla-mulls-exporting-china-made-evs-united-states-sources-2022-11-11/?utm_medium=Social&utm_source=twitter
4
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
0
0
0