Tesla, Model 3'ü Hacklemeyi Başaran Ekibe Model 3 Hediye Etti

68
8
7
3
2
Pwn2Own adlı yarışmaya birçok dev şirketin yanı sıra dahil olan Tesla, Model 3'ün bilgi eğlence sistemini hackleyen ekibe 35.000 dolar nakit para ve bir adet Model 3 hediye etti.

Her yıl düzenlenen ve bu yıl da Kanada'da gerçekleştirilen Pwn2Own adlı yarışma ilginç bir olaya sahne oldu. Yarışmaya dahil olup Model 3 adlı otomobili hackleyebilene ödül vadeden Tesla, çok geçmeden istediğini elde etti.

Takımların yarıştığı Pwn2Own adlı yarışmada Amat Cama ve Richard Zhu'nun oluşturduğu Team Fluoroacetate, Model 3'ün bilgi eğlence sistemini hedef alarak hacklemeyi başardı. Tabii ki vadettiği ödülü seve seve veren Tesla, Team Fluoroacetate'e 35.000 dolar nakit para ödülüne ek olarak bir adet Tesla Model 3 hediye etti.

Ekibin bulduğu güvenlik açığı hakkında konuşan Tesla sözcüsü, "Önümüzdeki günlerde bu güvenlik açığını ele aldığımız bir güncelleme yayınlayacağız" diyerek konuya açıklık getirdi. Bahsi geçen güvenlik açığını bulan ekibe de teşekkür etmeyi unutmatan sözcü, sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu gösterinin büyük bir çaba ve yetenekle ortaya çıktığını biliyoruz. Takımın üyelerine otomobillerimizin yollarda daha güvenli hareket etmesine yardımcı oldukları için teşekkür ediyoruz."

Tesla'nın ve yarışmanın gündemine oturan Team Fluoroacetate, Model 3'ü hacklemek dışında da oldukça verimli bir yarışma geçirdiler. Birçok popüler uygulamada da açıklar bulan takım, Tesla'dan kazandığı para ödülü de dahil olmak üzere toplamda 545.000 dolar elde etti.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/03/23/hackers-conquer-tesla-and-win-a-model-3/
68
8
7
3
2
Emoji İle Tepki Ver
68
8
7
3
2