Tobey Maguire’lı Spider-Man Serisi Hakkında 8 Şaşırtıcı Bilgi: Az Kalsın İlk Filmden Serinin Sonu Geliyormuş!

18
1
1
1
0
Pek çok kişi için favori Spider-Man olan oyuncu Tobey Maguire, üçlemedeki performansı ile izleyenleri büyüledi. Yaklaşık yirmi yıl önce vizyona giren ilk Spider-Man filminin kamera arkası süreci ise düşündüğümüzden çok daha karmaşık geçti. Gelin Tobey Maguire’ı izlediğimiz Spider-Man filmleri hakkındaki bazı ilginç detaylara yakından bakalım.

Marvel Comics dünyasının en sevilen süper kahramanlarından bir tanesi olan Spider-Man, ilk kez 2002 yılında beyazperdede izleyicilerle buluştu. Sevilen kahramanı canlandıran oyuncu Tobey Maguire’dı. Tobey Maguire; 2002, 2004 ve 2007 yıllarında yapılan ilk üçlemede izleyiciden tam not aldı. Sonrasında 2021 yılında Spider-Man’i canlandıran diğer oyuncular Andrew Garfield ve Tom Holland ile Spider-Man: No Way Home filminde yeniden maskeyi taktı.

Tom Holland için ayrı bir parantez açmak gerekebilir ancak kabul edelim pek çok izleyici için Spider-Man demek Tobey Maguire demektir. Aradan yaklaşık yirmi yıl geçmesine rağmen hala Tobey Maguire’lı Spider-Man üçlemesi, pek çok kişinin favori yapımı. Bu filmlerin kamera önü kadar kamera arkasındaki süreç de bir hayli aksiyonlu geçti. Gelin Tobey Maguire’lı Spider-Man filmleri hakkındaki bazı ilginç detaylara yakından bakalım.

Tobey Maguire’lı Spider-Man filmleri hakkında bilgiler: 

  • Spider-Man karakterini canlandırmak isteyen pek çok oyuncu vardı.
  • J. K. Simmons, Jonah Jameson rolünü kaptığını bir hayran forumundan öğrendi.
  • Kirsten Dunst, Gwen Stacy olacağını zannediyordu.
  • Başroller arasında yaşanan kısa aşk hikayesi az kalsın Spider-Man serisinin sonunu getiriyordu.
  • Tobey Maguire’in sıska bedeni aslında ona ait değildi.
  • Tobey Maguire havaya uçan yemekleri gerçekten de tepsiyle yakaladı.
  • Spider-Man kostümüne girmek kadar içinden çıkmak da zahmetli bir süreçti.
  • Öpüşme sahnesi Tobey Maguire için tam anlamıyla nefes kesici oldu.

Spider-Man karakterini canlandırmak isteyen pek çok oyuncu vardı:

Spider-Man gibi çizgi roman dünyasının efsane bir karakteri beyazperdeye uyarlanacağı zaman elbette bu role pek çok isim talip oldu. Bunlardan bir tanesi de usta oyuncu Jude Law’dı. Law, aynı zamanda gerçekte hayatta da bir Spider-Man hayranıydı ancak role uygun görülmedi. Role talip isimlerden bir tanesi de James Franco’ydu, hatta deneme çekimi epey iyi geçmişti. Fakat o da bu role uygun görülmedi ama Harry Osborn karakteri ile aynı seride karşımıza çıktı.

Tobey Maguire isminin Spider-Man olarak seçilmesi ise hiç de kolay olmadı. Çünkü o dönem Maguire süper kahraman canlandıracak türden bir oyuncu olarak görülmüyordu. Maguire’ın bu rolü almasını sağlayan ise serinin yönetmeni Sam Raimi oldu. Uzun süren tartışmalar sonunda kazanan Sam Raimi oldu ve Spider-Man rolü Tobey Maguire’a verildi. 

J. K. Simmons, Jonah Jameson rolünü kaptığını bir hayran forumundan öğrendi:

Bu tür büyük yapımların oyuncu seçme süreci epey karışıktır. Araya cast ajansı, yapım şirketi, yönetmen, oyuncunun menajeri girer ve en sonunda oyuncu seçildiğini ya da seçilmediğini öğrenir. J. K. Simmons için ise durum farklıydı. Simmons, J. Jonah Jameson rolü için seçmelere girmişti ve haber beklerken Spider-Man hayran forumlarında dolanıyordu. İsimsiz bir kullanıcının yaptığı bir paylaşımda J. Jonah Jameson rolü için J. K. Simmons’ın yani kendisinin seçildiğini öğrendi. Menajeri üç saat sonra arayıp iyi haberi verdiği zaman yanıtı ‘Evet, biliyorum.’ oldu.

Kirsten Dunst, Gwen Stacy olacağını zannediyordu:

marry jane watson ve gwen stacy

O dönem yıldızı parlayan genç bir oyuncu olan Kirsten Dunst, filmin yönetmeni Sam Raimi ile tanıştıktan sonra Spider-Man çizgi romanlarını incelemiş ve tıpkı kendisi gibi kısa sarı saçlı Gwen Stacy karakterini canlandıracağını düşünmüştü. Mary Jane Watson rolü ise kendisi için tam bir sürpriz oldu. Spider-Man 3 filminde Gwen Stacy karakterini Bryce Dallas Howard, The Amazing Spider-Man 1 ve 2'de ise Emma Stone canlandırdı. 

Başroller arasında yaşanan kısa aşk hikayesi az kalsın Spider-Man serisinin sonunu getiriyordu:

Seride Spider-Man karakterini canlandıran Tobey Maguire ile filmde Spider-Man’in sevdiği kadın olan Mary Jane Watson’ı canlandıran Kirsten Dunst arasında ilk filmin çekimleri sırasında bir aşk alevlendi ve ikili, ikinci filmin çekimleri başlayana kadar birlikteydiler. Yönetmen Sam Raimi, bu durumu üçüncü film başlamadan önce öğrendi ve endişelendi çünkü eski sevgililerin aynı performansı sergileyemeyeceklerinden şüpheleniyordu. Neyse ki Raimi’nin endişeleri boşa çıktı ve her iki oyuncu da profesyonelliklerini koruyarak harika birer performans sergilediler.

Tobey Maguire’in sıska bedeni aslında ona ait değildi:

tobey maguire, spiderman

Peter Parker bir örümcek tarafından ısırıldıktan sonra Spider-Man’e dönüşür ve harika bir vücuda sahip olur. Filmde bu değişimi izleriz. Ancak dönüşüm öncesi gördüğümüz sıska vücut Tobey Maguire’a ait değildi. Çünkü oyuncu filmin geri kalanında Spider-Man olacağı için sıkı bir antrenman programı uygulamıştı. Değişimi göstermek için sıska bir dublör bulundu ve onun bedeni üstüne Maguire’ın başı yerleştirildi. Maguire o vücuda sahip olmak için tam beş ay uğraştı.

Tobey Maguire’ın dublör kullandığı aksiyon dışı sahnelerden bir tanesi de örümceğin ısırma sahnesidir. Hikaye için ikonik bir değeri olan bu sahnede örümcek Peter Parker’ın eline çıkar ve onu ısırarak Spider-Man’e dönüştürür. Ancak nedendir bilmiyoruz bu sahnede gördüğümüz el Maguire’a ait değil. Belki yapımcılar Maguire’ın elini yeterince iyi bulmamışlardır. 

Tobey Maguire havaya uçan yemekleri gerçekten de tepsiyle yakaladı:

Sahneyi bilirsiniz; Mary Jane’in ayağı kayar, elindeki tepsi ve üzerindeki yemekler havaya uçarken artık Spider-Man’e dönüşmüş olan Peter Parker hem onu hem de havadaki yemekleri yakalar. Bu sahne dijital yöntemlerle hazırlanacaktı ama Tobey Maguire bunu yapabileceğini söyledi. Bir röportajda bu sahnenin tam 156 tekrar sonunda çekildiği dedikoduları sorulduğu zaman Maguire gülümsedi ama yanıt vermedi. Yapımcıların söylediğine göre pek çok tekrar yapıldı ama tam olarak kaç tane yapıldığı bilinmiyor. İlginç olan, Kirsten Dunst’un sabırla Maguire’a eşlik etmesi. 

Spider-Man kostümüne girmek kadar içinden çıkmak da zahmetli bir süreçti:

tobey maguire, spiderman

Süper kahraman kostümleri dapdar ve içine girmesi epey zor kıyafetlerdir. Çekimler sırasında Tobey Maguire rahat oynabilsin diye kostüm tam anlamıyla üzerine dikildi ama bu durum yanında sorunlarla birlikte geldi. Maguire su içmek istediğinde ya da tuvalete gitmek istediğinde kostümün biraz olsun açılabilmesi  en az yarım saat sürüyordu. Aslında kostüm ekibi çok daha kolay çıkarılabilen bir kıyafet önermişlerdi ancak Maguire böylesinin çok daha iyi görüneceği konusunda ısrar etti. 

Öpüşme sahnesi Tobey Maguire için tam anlamıyla nefes kesici oldu:

İlk Spider-Man filminin en ikonik sahnesi şüphesiz karakterimizin baş aşağı bir şekilde Mary Jane ile öpüştüğü sahnedir. Fakat bu sahne Tobey Maguire için tam anlamıyla bir kabusa dönüştü. Oyuncu zaten baş aşağı durumda, üstüne yağmur yağdırılıyor, maske burnunu kapatıyor, öpüşünce ağzı da kapanıyor yani nefes alması tamamen imkansız. O romantik sahne sırasında Maguire, ağzının kenarıyla ufak nefesler alarak bu durumu atlatabildiğini söylüyor. 

Pek çok hayranın favorisi olan Tobey Maguire’lı Spider-Man filmleri hakkındaki ilginç bilgileri paylaşarak yapımın kamera arkasında neler yaşandığından bahsettik. Favori Spider-Man filminizi ve oyuncunuzu yorumlarda paylaşabilirsiniz. 

içeriğin başında da bahsettiğimiz gibi Maguire, yıllar sonra Spider-Man: No Way Home ile maskeyi yeniden yüzüne geçirdi. Muhtemelen bu filmi artık izlemeyen kalmamıştır ancak en az kamera önü kadar kamera arkasında da yaşanmış çok ilginç olaylar var: 

18
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
1
1
1
0