3 Spider-Man'in Bir Araya Geldiği 'No Way Home' Filminin Çekimlerinde Yaşanan 7 İlginç Olay

30
6
3
1
1
Bugüne kadar yapılan en iyi Spider-Man ve hatta en iyi Marvel filmlerinden bir tanesi olarak kabul edilen Spider-Man: No Way Home filmi ile hem yeni bir dönemin kapıları aralanmış hem de izleyiciler bu sevilen karakter hakkında pek çok farklı ayrıntı ile ilk kez tanışmıştı. Filmin çekimleri ise epey olaylı geçti. Spider-Man: No Way Home çekimlerinde yaşanan ilginç olaylara gelin yakından bakalım.

Avengers: Endgame sonra başlayan Marvel Sinematik Evreni’nin 4. fazında karşılaştığımız filmlerden bir tanesi olan Spider-Man: No Way Home, 2021 yılında vizyona girdi. Vizyona girdiği anda rekorlar kıran Spider-Man: No Way Home, en iyi Spider-Man filmlerinden biri olarak kabul edilmekle kalmadı aynı zamanda pek çok kişi tarafından en iyi Marvel filmi olarak bile değerlendirildi. Elbette eleştiren bir kısmın olduğunu da görmezden gelemeyiz.

Spider-Man: No Way Home filmini izlediğimiz zaman Marvel dünyasında yeni bir dönemin başlamış olduğunu görmekle kalmadık, aynı zamanda geçmişin esintilerini de hissederek biraz duygulandık. Sevilen karakter hakkında pek çok ayrıntıyı da ilk kez gördüğümüz filmin çekim süreci ise hiç de kolay geçmedi. Gelin Spider-Man: No Way Home kamera arkasına konuk olalım ve film çekimi sırasında yaşanan ilginç olaylara yakından bakalım.

  • Bu noktadan sonra Spider-Man: No Way Home ile ilgili sürpriz bozan bilgiler göreceksiniz.

Spider-Man: No Way Home kamera arkasından enteresan bilgiler:

Tom Holland ile J. K. Simmons, sette bir kez bile karşılaşmadılar:

spiderman no way home, j k simmons

Spider-Man’in maskesiz hali olan Peter Parker’ın orijinal hikayede çalıştığı Daily Bugle gazetesinin baş editörü olan J. Jonah Jameson karakterine hayat veren oyuncu J. K. Simmons; Spider-Man: No Way Home filminde karşımıza çıkarak büyük bir sürpriz yaptı. Ancak söylediğine göre Spider-Man karakterini canlandıran Tom Holland, J. K. Simmons ile bir kez olsun sette karşılaşmadı. Bunun özel bir nedeni olmadığı, yalnızca filmde çok fazla karakter olduğu için karmaşık bir çekim takvimi uygulandığı söyleniyor. 

J. K. Simmons hakkındaki ilginç bir bilgi de J. Jonah Jameson karakterinin görünüşü ile ilgili ısrarıdır. J. Jonah Jameson karakterini daha önce devamlı puro içen, bıyıklı ve gür saçlı biri olarak görmüştük. Tütün kullanımının zararları artık tüm dünya tarafından kabul edildiği için puro tamamen kaldırıldı, saçlar ise geçen zorlu zamanı anlatması için kelleştirildi. Bıyık ise Simmons’un kırmızı çizgisiydi. Yapımcılar nedendir bilinmez uzun süre bıyığın da olmamasını istediler ama sonunda Simmons’un ısrarlarına dayanamadılar ve karakter bıyığıyla kaldı. 

Tom Holland uzun süre senaryonun gerçek olduğuna inanmadı:

spiderman no way home, tom holland

Başrol Tom Holland, Spider-Man: No Way Home senaryosunu eline aldığı zaman kısa bir şok geçirdi ve uzun bir süre bunun gerçek bir senaryo olmadığını söyleyip durdu. Çünkü çok katmanlı ilerliyor ve sürpriz üstüne sürpriz çıkıyordu. Üç Spider-Man biraraya geliyor, Daredevil ortaya çıkıyor, eski karakterler yeniden görünüyor ve daha nice olay art arda oluyordu. Hatta Holland bir süre bunun asla yapılamayacağını bile söylemişti. Neyse ki sonuçlar herkes için tatmin edici oldu.

Eski oyuncular senaryo gösterilmeden ikna edildiler:

spiderman no way home

Spider-Man: No Way Home gibi eski oyuncuların yeniden görüldüğü filmlerde oyunculara senaryo gösterilir ve ne kadar harika olacağı anlatılır. Ancak bu filmde böyle olmadı. Çünkü film sürprizlerle doluydu. Bu kadar çok oyuncuya henüz ortada hiçbir şey yokken böyle sürprizli bir senaryonun verilmesi demek, mutlaka etrafa dedikoduların yayılması demektir. Bu nedenle yapımcılar kaba birer özet dışında hiçbir sürprizden bahsetmeden eski oyuncuları ikna etmeye çalıştılar ve bazen zor da olsa bunu başardılar.

Willem Dafoe, en kolay ikna edilen oyunculardan bir tanesi oldu:

spiderman no way home, willem dafoe

Usta oyuncu Willem Dafoe, Spider-Man: No Way Home filminde daha önce seride canlandırdığı Green Goblin karakteri ile geri döndü, üstelik kolayca. Bunun nedeni oyuncunun her teklifi kabul etmesi değil, yenilikçi fikirlere açık olmasıydı. Güzel bir şarap ve lezzetli bir yemek eşliğinde rolün teklif edildiği söylenen Dafoe, senaryoyu okumadan yalnızca yönetmen Jon Watts’ın anlattıklarını dinledi ve Tom Holland’ından farklı olarak tüm bu olayların son derece mantıklı olduğuna ikna oldu. Usta oyuncu sıfatını kazanmak böyle oluyor demek. 

Alfred Molina, yeni sisteme bir türlü alışamadı:

spiderman no way home, alfred molina

Spider-Man: No Way Home filmi ile geri dönen karakterlerden bir tanesi olan Doctor Octopus’a hayat veren oyuncu Alfred Molina, önceki filmlerde Doctor Octopus’un ahtopot kollarını gerçekten üzerinde taşıdığı bir kostüm giyiyordu. Yeni sistemde ise böyle bir kostüm yoktu ve oyuncu küçük bir teçhizat giyiyor, gerisini bilgisayar çözüyordu. Alfred Molina’nın bu sisteme çalışması epey zor oldu. Tom Holland’a göre çoğu zaman repliğine karşılık olarak ‘ah lanet olsun’ şeklinde bir sitem duyuyordu ve Molina’nın savrulduğu görülüyordu.

Marisa Tomei, içini terapistine dökerek bütün sürprizleri anlattı:

spiderman no way home, maris tomei

Marvel filmleri için sürprizler, filmin ticari başarısının temeli olduğu için oyuncuların bunları paylaşmaması hakkında önemli kurallar vardır. Ancak bu kurallar bazen epey can sıkıcı olabilir. Peter Parker’ın halasını canlandıran oyuncu Marisa Tomei, bu baskılardan o kadar bunaldı ki kendini rahatlamanın bir yolunu buldu. Tüm dünyada doktor hasta gizliliği en kadim etik kurallardan bir tanesi olduğu için Marisa Tomei, terapistine giderek film hakkındaki tüm sürprizleri anlatarak içini biraz olsun rahattı. Eminiz bu olay herkese Midas’ın kulakları hikayesini hatırlatmıştır.

Jamie Foxx, settekileri rahatlatmak için çılgın bir parti verdi:

spiderman no way home, jamie foxx

Spider-Man: No Way Home zaten karmaşık bir çekim planına sahipti. Yetmezmiş gibi pandemi nedeniyle sık sık ara verildi ve planın da gerisinde kalındı. Yani tüm set epey gergindi, biri hariç. Electro karakterine hayat veren oyuncu Jamie Foxx, Hollywood’da verdiği partilerle tanınan bir isim. Set ortamının gerginliğini atmak isteyen Foxx, bir gün setin bir köşesinde öyle çılgın bir parti düzenlendi ki çekim planları aksadı ve hatta az kalsın yapımcılar ile Zendaya’nın arası bozulacaktı. 

Serinin en sevilen filmlerinden bir tanesi olan Spider-Man: No Way Home kamera arkası hakkındaki enteresan bilgilerden bahsettik ve filmin çekim süreci hakkındaki bazı eğlenceli detayları paylaştık. Spider-Man: No Way Home filmini seviyor musunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz. 

Spider-Man: No Way Home incelememizi buradan okuyabilirsiniz: 

Spider-Man filmleri hangi sırayla izlenir? 

Marvel filmlerine en baştan başlamak isteyenler için izlenme sırası:

30
6
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
30
6
3
1
1