Torrent Sitelerinde Çok Zararlı Bir Yazılım Keşfedildi: PirateMatryoshka

24
10
9
4
3
Dünyanın en popüler torrent sitelerinden biri olan Pirate Bay'i inceleyen Kaspersky Lab araştırmacıları, buradan yayılan yeni bir zararlı yazılımı tespit etti.

Her gün yeni dolandırıcılık yöntemleriyle insanları kandırmaya çalışan siber suçlular, bunu nispeten daha kolay yapabilecekleri Pirate Bay'de şanslarını deniyorlar. Kaspersky Lab, Pirate Bay üzerinde yayılan yeni bir zararlı yazılım keşfetti.

Çok katmanlı yapısı, gizli olması ve neredeyse sonsuz sayıdaki işlevleri nedeniyle Rus oyuncağı matruşkaya benzetilen zararlı yazılım, bu yüzden "PirateMatryoshka" adını almış. Bu virüs, torrent kullanıcılarının kimlik bilgilerini çalıyor.

Kaspersky Lab Güvenlik Uzmanı Anton Ivanov, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada kullanıcının bilgisayarına kötü niyetli programlar kuran yazılımlara oldukça sık rastladıklarını fakat PirateMatryoshka'nın çok daha karmaşık bir yapısı olduğunu söyledi.

"Siber suçlular zararlı yazılımları popüler programlar, oyunlar, medya dosyaları ve diğer talep gören içerikler gibi gösteriyorlar. Siber suçlular her zaman yeni dolandırıcılık yöntemleriyle karşımıza çıkıyor. Buradaki olayda kullanıcıların bilgisayarlarına reklam yazılımı kuran zararlı içerik, torrent takipçileri üzerinden dağıtılmış. Sonuçta, saldırıdan etkilenen torrent kullanıcıları, yalnızca sistemlerine reklam yazılımları veya zararlı yazılım bulaştırmakla kalmıyor, hesap bilgilerini de kaybediyor."

Ivanov, kullanıcıların bilgisayarlarını koruyabilmeleri için şu tavsiyelerde bulundu:

"Cihazlarınızı korumak için yalnızca resmi sayfalardan indirilen yasal yazılımlar kullanın. Web sitelerinin gerçek olup olmadığına daha fazla dikkat edin. Gerçek olduğundan emin olmadığınız siteleri ziyaret etmeyin. Kimlik bilgilerini güvenli bir şekilde otomatik dolduran ve birçok farklı tehdide karşı kapsamlı koruma sağlayan, Kaspersky Password Manager ve Kaspersky Security Cloud gibi güvenilir güvenlik çözümleri kurun."

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/interneti-kasip-kavuran-yeni-tehlike-piratematryoshka-41152078
24
10
9
4
3
Emoji İle Tepki Ver
24
10
9
4
3