Türkiye'de En Çok Aboneye Sahip Film-Dizi Platformları Açıklandı

76
36
12
9
1
JustWatch, Türkiye'de en çok aboneye sahip çevrim içi dizi ve film platformlarını açıkladı. Zirvedeki isim, yıllardır olduğu gibi yine BluTV.

Aradığınız bir dizi veya filmin hangi platformda olduğunu gösteren, farklı farklı platformlardaki izleme listelerinizi bir araya getiren bir platform olarak bilinen JustWatch, Türkiye'de en çok kullanılan çevrim içi dizi ve film platformlarını açıkladı. 2024'ün ilk çeyreğini baz alan veriler, yine şaşırtmadı.

Dünyanın en popüler çevrim içi dizi ve film platformu açık ara Netflix olsa da Türkiye'de durum böyle değil. BluTV, geçmişte olduğu gibi 2024'ün ilk çeyreğinde de Türkiye'nin bir numaralı dizi ve film platformu olarak karşımıza çıktı.

Türkiye'de en çok kullanılan çevrim içi dizi ve film platformları:

Türkiye en çok kullanılan dizi film platformları

Platform Pazar Payı
BluTV %38
Netflix %28
Amazon Prime Video %19
Disney+ %7
MUBI %5
Diğer %3

JustWatch verileri, Türkiye'deki en popüler çevrim içi dizi ve film platformunun BluTV olduğunu gösterdi. Açık ara farkla zirvede olan platformu Netflix takip etti. 

Netflix'in abone sayısında artış var

en çok kullanılan dizi film platformları

JustWatch tarafından sağlanan detaylı istatistiklere baktığımızda Netflix ile BluTV cephesinde dikkat çeken bir gelişme yaşandığını görüyoruz. Bu bağlamda; Netflix abone sayısı, Ocak 2024 itibarıyla artmaya başladı. Buna paralel olarak, BluTV abonelerinde ise bir nebze azalma var

76
36
12
9
1
Emoji İle Tepki Ver
76
36
12
9
1