Twitter, 6 Aydan Fazladır Aktif Olmayan Hesapları Silmekten Vazgeçti

17
8
0
0
0
Altı aydan uzun bir süredir giriş yapılmayan hesapları tamamen sileceğini açıklayan sosyal medya devi Twitter, kullanıcılardan gelen tepkiler üzerine bu kararını şimdilik rafa kaldırdığını açıkladı.

Daha önce bildirdiğimiz gibi, dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından Twitter, altı aydan fazla süredir herhangi bir kullanıcı aktivitesi olmayan hesapları 11 Aralık tarihi itibarıyla kaldıracağını açıklamıştı. 

Etkin olmayan kullanıcılara e-posta göndermeye başlayan ABD’li şirket, insanların Twitter'da güvenebilecekleri daha doğru ve güvenilir bilgiler sunmak amacıyla böyle bir adım attığını belirtiyordu; ancak Twitter’ın asıl amacının bazı kullanıcı isimlerini boşa çıkarmak olduğu da tahmin ediliyor.

twitter etkin olmayan hesaplar

Twitter’ın aktif olmayan hesapları sileceğini açıklaması, kaybettikleri yakınlarına ait hesapları bir nevi hatıra olarak saklamak isteyen insanlar dahil pek çok kişinin tepkisiyle karşılaştı. Örneğin, iletişim uzmanı olarak çalışan Drew Olanoff, dört yıl önce ölen babasının Twitter hesabını halen onu anmak için kullandığını söylüyor.

Kullanıcıların geri dönüşlerini dikkate alan Twitter, bu kararından şimdilik vazgeçtiğini açıkladı. İnsanların hesapları anmaları için yeni bir yol yaratana kadar etkin olmayan hesapları kaldırmayacaklarını belirten sosyal medya devi, “Sebep olduğumuz karmaşa ve endişe için çok özür dileriz” ifadelerini kullandı.

Twitter ayrıca aktif olmayan hesapları silme politikasıyla ilgili de bazı önemli bilgiler paylaştı. Her zaman bu yönde bir politikaya sahip oldukları; ancak bunu tutarlı bir şekilde uygulamadıklarını söyleyen ABD’li şirket, 25 Mayıs 2018’de Avrupa’da yürürlüğe giren General Data Protection Regulation (Genel Veri Koruma Yasası - GDPR) nedeniyle böyle bir adım atmak zorunda kaldıklarını belirtti. 

Şirketlerin kişisel verilere yönelik tutumlarını çok daha şeffaf bir hale getiren GDPR, Avrupa Birliği sınırları içinde faaliyet gösteren tüm şirketleri kapsıyor. Bu çerçevede gizlilik politikası revize eden Twitter, etkin olmayan hesapları yeni politikayı onaylamadıkları için tamamen kaldırmak istiyor. Şirket ayrıca ileride giriş yapılan; ancak hiçbir etkileşimde veya aktivitede bulunmayan hesapların da silineceğini açıkladı.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-50569359
17
8
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
8
0
0
0