Twitter CEO'sunun Tweet'ini 2,5 Milyon Dolara Satın Alan Kişi Türk Çıktı

128
24
10
6
4
Dün açık artırmaya çıkan ve 2,5 milyon dolar karşılığında satılan Twitter CEO'su Jack Dorsey'in ilk tweet'i, bir Türk tarafından satın alınmış. Tweet'i satın alan Cryptoland'in ve Bridge Oracle'ın CEO'su Sina Estavi, aslen Türk olduğunu Twitter'da yaptığı paylaşımda söyledi.

İnternet dünyası dün bir tarihi olaya daha tanıklık etti. Tamamen dijital bir 'varlık', yine tamamen dijital bir para birimiyle açık artırmaya açıldı. Bu varlık, Twitter CEO'su Jack Dorsey'in 2006 yılında kendi platformunda paylaştığı ilk tweet'iydi. Tweet satışa çıkar çıkmaz yüz binlerce dolarlık tekliflerle karşılaştı.

Değiştirilemez Token (NFT) haline getirilen tweet, Valuables BY Cent üzerinde satışa çıktığı gün satıldı. Açık artırma sürecinde en yüksek teklif verenler arasında bir savaş görülürken tweet'e gelen son teklif 2,5 milyon dolar oldu. Adı ilk etapta açıklanmayan alıcı, Jack Dorsey'in tweet'ini satın alan kişi de belli oldu.

Tweet'i satın alan kişi Türk çıktı:

twitter

Jack Dorsey'in 15 yıl önce paylaştığı o tweet, kripto para alım ve satım platformu Cryptoland'in ve Malezya merkezli Bridge Oracle'ın CEO'su Sina Estavi tarafından 2,5 milyon dolar karşılığında satın alındı. Tweet'i satın alan kişinin belli olmasıyla birlikte ilginç bir gerçek de ortaya çıktı.

Twitter'da açık artırma sırasında kendi teklifini duyuran Sina Estavi, haliyle profiline yüzlerce ziyaret aldı. Profilini ziyaret eden kullanıcıların gözüne takılan bir şeyse kendisinin paylaştığı Türkçe tweet'ler oldu. Bir Twitter kullanıcısının bu durumu "Baba sen Türkçe'yi nasıl söktün?" sorusuyla ortaya koyması, Estavi tarafından yanıtsız kalmadı.

Sina Estavi, soruyu soran Twitter kullanıcısına "Aslen Türk'üm." yanıtını verdi. Sina Estavi, yaptığı satın alımla birlikte tweet'in meta verilerini ve dijital imzalı bir sertifikasını elde edecek. Tweet, bugüne kadar satılan en pahalı tweet olarak tarihe geçti. Tweet'in satılmasında rol oynayan teknoloji hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Kaynak : https://www.indyturk.com/node/326396/ya%C5%9Fam/tarihteki-ilk-tweet-a%C3%A7%C4%B1k-art%C4%B1rmada-son-teklif-dudak-u%C3%A7uklatt%C4%B1
128
24
10
6
4
Emoji İle Tepki Ver
128
24
10
6
4