Twitter, 'Yanıtları Gizle' Özelliğini Tüm Kullanıcılar İçin Yayınladı

2
1
1
0
0
Twitter, dün bütün dünyada “Yanıtları Gizle” özelliği yayınladı. Twitter’ın bu yeni özelliği ile tweetlere verilen rahatsız edici veya taciz edici cevaplar gizlenebilecek.

Twitter, sosyal medya ağında daha güvenli bir ortam yaratmak için bir tweete verilecek yanıtları gizleme özelliğini kullanıcılara sundu. Bundan sonra kullanıcılar, tweetlerine verilen cevaplardan rahatsız edici veya taciz edici olanlarını gizleyebilecekler. 

Twitter’ın Ürün Yönetimi Başkanı Suzanne Xie, sosyal medya devinin yeni özelliğini duyurduğu açıklamasında, yeni özelliğin kullanıcıların “Twitter’da konuşurken kendilerini güvende ve rahat hissetmelerini” sağlama çabasının bir parçası olduğunu söyledi. 

twitter cevapları gizle özelliği

“Yanıtları Gizle” özelliği ile beraber gizli cevaplar tweetin alında görünmeyecek. Ancak tweet seçeneklerinden yanıtları görmek mümkün. Xie de konu ile ilgil olarak, “Bu şekilde başlattığınız konuşmalar üzerinde daha fazla kontrol sahibi olursunuz. Ancak insanlar yine de istedikleri takdirde konuşmanın tamamını görebilir” dedi. 

Sosyal medya devi, bu yılın başında bu özelliği bazı ülkelerde denemeye başlamıştı. Testlerin başarılı olmasının sonunda bütün dünyada bu özellik kullanıma sokuldu. Suzanne Xie, test sırasında filtrelenen tweetlerin “ilgisiz, konu dışı veya sinir bozucu” olduğunu söyledi. 

Twitter’ın yeni özelliği ile ilgili Twitter’dan yapılan açıklamada, “Belirli görüşmeleri kimin yanıtlayabileceği veya görebileceği konusunda daha fazla seçenecek araştırıyoruz. Bu tartışmaların daha sağlıklı tartışmalara yol açıp açmadığını görmek için katılım değişikliklerini test ediyoruz” denildi. 

twitter cevapları gizle özelliği

“Yanıtları Gizle” özelliğini, twitter.com ve güncellenmiş Twitter mobil uygulaması ile kullanabilirsiniz. Twitter’ın bu yeni özelliği tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de kullanıma sunulmuş durumda.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/social-networking/news/twitter-hide-replies-feature-global-rollout-conversations-2136657
2
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
1
0
0