Telifsiz Görseller İndirebileceğiniz 5 Ücretsiz Stok İllüstrasyon Sitesi

45
3
2
0
0
Kişisel ya da ticari işlerinizde ücretsiz bir şekilde illüstrasyonlar kullanmak istiyorsanız bu yazı aradığınızı bulacağınız liste olabilir. Yazının devamında ücretsiz illüstrasyonlar indirebileceğiniz beş stok illüstrasyon sitesini öğreneceksiniz.

PowerPoint sunumunuza ya da tasarladığınız web sitesinin açılış sayfasına koyacağınız birkaç illüstrasyon, yaptığınız işin çok daha estetik durmasını sağlayabilir. Böyle durumlarda stok fotoğraflar da kullanabilirsiniz ancak illüstrasyonlar estetik açıdan çok daha çekici olabilir. İşte telif hakkı olmayan görseller indirebileceğiniz beş stok illüstrasyon sitesi.

Uyarı: Kullandığınız görseller telifsiz olsa dahi dipnotları okumayı ihmal etmeyin. Birçoğu, görselin kaynağa bağlanmasını istiyor. Dolayısıyla kullanmadan önce kaynağı dikkatlice incelemenizde fayda var.

Not: Sitelere başlıklardaki bağlantılar aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Glaze

Glaze İllüstrasyon

Glaze, farklı tasarımcıların illüstrasyonlarından oluşan bir görsel kütüphane. Birçok kütüphaneden çok daha geniş koleksiyonları bulunuyor. Ancak ücretsiz şekilde sadece düşük çözünürlükteki versiyonlarını indirebiliyorsunuz. 20 dolar karşılığında PNG dosyalarının tam boyutlu halini edinebiliyorsunuz. Sitede birçok farklı kategoride oldukça fazla içerik bulabiliyorsunuz.

Ouch.pics

Icons8 illüstrasyon

Ücretsiz illüstrasyonlar ve vektörler, iki farklı görseli eşleştirmenize ve karıştırmanıza izin veriyor. Ancak herhangi iki tanesini birleştirmeye çalışırsanız oldukça karışık bir sonuç elde edebilirsiniz. Bunu önlemek için aynı tarzdaki setleri birleştirebilirsiniz.

Icons8’ten çıkan Ouch.pics, bu tarz setleri gruplandırarak işlerinizi bir hayli kolaylaştırıyor. Free Vector Styles sekmesinde hazır paketleri bulabiliyorsunuz. Üstelik her biri, içerisinde neler bulabileceğinizi de tanımlıyor. Ayrıca bu paketleri indirmenize de gerek yok. Ouch.pics, illüstrasyonları çevrimiçi olarak görmenize ve seçtiğiniz parçaları indirmenize izin veriyor. PNG dosyalarını kaynağa bağlayarak kullanabiliyorsunuz ancak bunu yapmak istemiyorsanız Icons8’e abone olmanız gerekiyor.

IconScout’un ücretsiz illüstrasyonları

IconScout illüstrasyon

IconScout, yukarıda saydığımız Glaze ve Ouch.pics’in en iyi özelliklerinin birleştirilmiş halini sunuyor. Ücretsiz ve yüksek çözünürlüklü illüstrasyonlara ev sahipliği yapan site, üstünde düzenleme yapma ihtimalinize göre onları stil paketlerinde ayrıştırıyor. Tüm görsellerin 4K çözünürlükte bulunduğu sitede, dosyayı indirmeden önce boyutunu yeniden ayarlayabiliyorsunuz.

Dosyaları PNG ve EPS formatlarında edinebiliyorsunuz. Platforma kayıt olmadan sadece beş görsel indirebiliyorsunuz. IconScout’taki illüstrasyonların büyük bir kısmı CC 4.0 lisansını kullanıyor. Yani buradaki görselleri kişisel veya ticari işlerinizde kaynak bağlantısı ekleyerek ve değişiklikleri belirterek ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.

Fresh Folk

Fresh Folk İllüstrasyon

İllüstrasyon paketlerini çevrimdışı olarak kullanmak için indirmeniz gerekiyor. Bunlar boyutu 100 MB’ı aşan “zip” dosyaları oluyor. İnsan modellerinin ten renklerini, saç tarzlarını, kıyafetlerini ve pozlarını ince ayarlarla değiştirebiliyorsunuz. Kullanabileceğiniz 44 obje bulunuyor. En nihayetinde istediğiniz sahneyi veya durumu yaratabiliyorsunuz.

Fresh Fol da IconScout gibi CC 4.0 lisansını kullanıyor. Yani kaynak bağlantısı ekleyerek ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Drawkit

Drawkit illüstrasyon

Kullandığınız görsele kaynak ekleme gibi işlemlerle uğraşmak istemiyorsanız ya da işinizi kötü etkileyeceğinizi düşünüyorsanız aradığınız çözüm Drawkit'te olabilir. Drawkit, ücretsiz ve kaynak ekleme zorunluluğu olmayan illüstrasyonlar sunuyor.

Paket; renkli ve siyah – beyaz olmak üzere iki tarzdaki 54 SVG illüstrasyonundan oluşuyor. Tasarımcı James Daly, seti düzenli olarak güncelliyor. Yeni güncellemelerden haberdar olmak için platforma üye olabilirsiniz.

Kaynak : https://www.makeuseof.com/tag/free-stock-illustration-sites-download-designs-vectors/
45
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
45
3
2
0
0