WhatsApp'ın Android Versiyonuna Uzun Süredir Beklenen Bir Özellik Geliyor

57
19
5
4
4
Gizlilik konusunda yaşadığı sorunlarla boğuşan Facebook’un sahip olduğu WhatsApp, güvenlik önlemlerini artırmaya devam ediyor. Uygulamanın Android sürümüne parmak izi kilidi desteği geliyor.

Çevrimiçi ortamlarda ve uygulamalarda gizlilik, günümüzdeki en büyük sorunlardan bir tanesi ve uygulama geliştiriciler de bunlara çeşitli önlemler alıyor. Gizlilik için geliştirmeler yapan uygulamalardan bir tanesi de WhatsApp.

WhatsApp, biyometrik güvenlik özelliğini ise iPhone uygulamasında hâlihazırda tanıtmıştı. Böylece Touch ID ve Face ID güvenlik önlemlerine bir yenisini eklemişti. Parmak izinin kullanıldığı Touch ID özelliği, iPhone 5S’ten iPhone 8 / 8 Plus’a olan cihazlarda kullanılabiliyordu. Apple, daha sonra Touch ID’yi yüz tanıma sistemiyle değiştirdi.

Yani WhatsApp’ın biyometrik şifre açma özelliğini getireceği biliniyordu ve bugün yapılan açıklamayla da Android cihazlar için parmak iziyle kilit açma özelliği geniş kitlelere duyurulmuş oldu. Bu özellik, WhatsApp için oldukça önemli bir gelişme ki uygulamanın en çok dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi uçtan uca korumayla sunduğu gizlilikti. Parmak izi koruması ise güvenliği daha da artıracak yani telefonda kilit olmasa bile uygulamaya başka birisi erişim sağlayamayacak.

Nasıl kullanılır?

WhatsApp parmak izi

Bu özelliği kullanmaya başlamak için uygulamadan 'ayarlar' kısmını açın, ardından 'hesap' ve 'gizlilik' sekmelerine girin. Burada 'parmak izi kilidi' özelliğini açın, ardından WhatsApp’ın ne zaman kendisini otomatik olarak kilitleyeceğini seçin. Burada seçenekler arasında 'hemen', '1 dakika sonra' ve '30 dakika sonra' seçenekleri bulunacak.

Ayrıca buradan bildirimlerde mesajların gözükmesi seçeneğini de seçebilirsiniz. Yani herhangi birisi bildirimlere gelen mesajı görebilir ancak WhatsApp uygulamasını açamaz.

Şu an Android’de eksik olan tek özellik WhatsApp’ın yüz tanıma teknolojisiyle açılabilmesi. Android cihazlar geçmişte yüz tanıma özelliğini cihazları açma için sunmuş olsa da Google, yeni Pixel 4 cihazlarında güvenlik konusunu farklı bir aşamaya taşıyor. Google, kullanıcılarına, şifre yöneticileri ve banka servisleri gibi faydalı üçüncü parti uygulamalarda kendilerini yetkilendirmeye izin veriyor.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/10/31/you-can-now-unlock-whatsapp-for-android-with-your-fingerprint/
57
19
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
57
19
5
4
4