Arap Saçına Dönen Wikipedia Konusu, 26 Aralık'ta AYM'de Görüşülecek

21
4
3
3
1
2017 yılından beri Türkiye'de erişim engeli olan Wikipedia ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Wikimedia Vakfı'nın Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvuru, 26 Aralık Perşembe günü görüşülecek.

Dünyanın en popüler internet ansiklopedisi olarak bilinen Wikipedia, 2017 yılından beri Türkiye'de yasaklı. Bunun nedeni ise bu internet ansiklopedisinin içerisinde yer alan bazı bilgilerin, Türkiye'yi çeşitli terör örgütleriyle aynı düzlemde tutması ve iş birliği yaptığını içermesiydi. Wikipedia yetkilileri, bugüne dek bu konuyla ilgili çeşitli girişimlerde bulundular ancak hiçbir gelişme olmadı.

Wikipedia yetkililerinin Türkiye'deki son girişimi, Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvuruydu. Şimdiyse bu başvurunun görüşeceği tarih belli oldu. Yapılan açıklamalara göre Anayasa Mahkemesi, Wikimedia Vakfı'nın bireysel başvurusunu 26 Aralık Perşembe günü görüşecek. Wikimedia Vakfı tarafından yapılan başvuruda, engellemenin ifade özgürlüğüne aykırı olduğu ifade edilmişti. Anayasa Mahkemesi, 26 Aralık'ta bu iddiaları görüşecek.

Vikipedi'nin Türkiye'deki geleceği 26 Aralık'ta belli olacak

Wikipedia

Aslına bakacak olursak Wikipedia konusu, geçtiğimiz dönemlerde Anayasa Mahkemesi Birinci Bölümü tarafından ele alınmış ancak bir karara bağlanamamıştı. Çünkü başvurunun niteliği, konunun Anayasa Mahkemesi Birinci Bölümü değil, Genel Kurul tarafından karara bağlanmasını gerektiriyordu ve bu yüzden de Genel Kurul'a sevk edilmişti. 

Sevk kapsamında Anayasa Mahkemesi Genel Kurul'u, Wikimedia Vakfı'nın bireysel başvurusunu 26 Aralık günü değerlendirmeye alacak. Yapılacak değerlendirmenin sonucu, Wikipedia'nın Türkiye'deki gelecek kaderi için büyük bir önem arz ediyor. Bakalım Anayasa Mahkemesi'nin Wikipedia ile ilgili hangi yönde olacak.

Kaynak : https://www.haberturk.com/son-dakika-wikipedia-icin-anayasa-mahkemesi-nde-gorusme-tarihi-belli-oldu-haberler-2550710-teknoloji
21
4
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
21
4
3
3
1