Türkiye'nin En Büyük İHA'sı 'Akıncı İHA', İlk Test Uçuşunu Gerçekleştirdi

86
3
2
1
0
Türkiye'nin en büyük İHA'sı olacak olan "Akıncı İHA", 16 dakikalık ilk test uçuşunu gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 ay önce kara testlerini tamamlayan İHA, 16 dakikalık uçuşunun ardından da otomatik olarak inişini gerçekleştirdi.

Türkiye, Savunma Sanayii konusunda kendisini ispatlamış olan ülkelerden bir tanesi. Özellikle de son birkaç yıldır ülkemizin geliştirdiği silah ve diğer savunma araçları hem Türkiye'de asayişin sağlanması için kullanılıyor hem de diğer ülkelere ihraç ediliyor. Şimdiyse Türkiye'nin en büyük İnsansız Hava Aracı (İHA) gökyüzüyle buluştu. "Akıncı İHA" olarak isimlendirilen bu araç, 16 dakikalık ilk uçuşunu başarıyla tamamladı.

Baykar Makina tarafından geliştirilen ve yakın bir gelecekte Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine eklenmesi planlanan Akıncı İHA, uzun uçuş süresi ve taşıyabildiği yük kapasitesi ile Türkiye'nin gözdesi olacak gibi görünüyor. Yaklaşık bir ay önce kara testleri yapılan Akıncı İHA, geçtiğimiz günlerde de ilk hava testlerini gerçekleştirdi ve 16 dakikalık uçuşun sonunda tam otomatik iniş yapmayı başardı.

Akıncı İHA; gerektiğinde savaş, gerektiğinde nakliye aracı olabiliyor

Akıncı İHA

Akıncı İHA, 1.350 kilogram yük taşıyabiliyor ve tam 24 saat boyunca havada kalabiliyor. Bu uçuş süresi, Akıncı İHA'nın bir gün içerisinde Türkiye'nin her noktasına ulaşabileceği ve üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirebileceğini gösteriyor. Çift türbin motorlu tahrik sistemine sahip olan Türkiye'nin en büyük İHA'sının üzerine 450 kilogram dahili, 900 kilogram da harici yük eklenebiliyor.

Baykar Makina tarafından geliştirilen Türkiye'nin en büyük İHA'sı, radar ve uydu haberleşme mekanizması, faydalı yükler ve MAM-L, L-UMTAS, MK-83, MK-82, SOM-A, Bozdoğan ve Gökdoğan gibi mühimmatları da üzerinde taşıyabiliyor. Bu araç böylelikle, gerektiği durumlarda bir ölüm makinası gerektiği durumlardaysa lojistik destek amaçlı kullanılabilecek. 

Akıncı İHA

Akıncı İHA, günümüz teknolojileriyle de uyumlu olarak geliştirilmiş durumda. Öyle ki bu İHA, komutlara göre otomatik uçuşlar yapabildiği gibi milli uydular üzerinden de kontrol edilebiliyor. Ayrıca yapay zeka desteğine de sahip olan Akıncı İHA, herhangi bir tehdit kumanda merkezinden bildirilmemiş olması bile kendi yeteneğiyle tespit ederek imha edebilecek. 

Kaynak : https://mediatrend.mediamarkt.com.tr/turkiyenin-en-buyuk-ihasi-akinci-iha-havalandi/
86
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
86
3
2
1
0