Kulaklar XP'yi Arıyor: Windows 11'in Açılış Sesi Paylaşıldı [Video]

104
37
8
8
5
Lansmana 1 hafta kala Windows 11 geliştirici sürümüne ait bir ISO dosyasının sızdırılması, Windows 11 ile ilgili hemen hemen tüm bilgileri açığa çıkardı. Buna, hemen her gün duyacağımız Windows 11 açılış sesi de dahil.

Dünyanın en popüler işletim sistemlerinden biri olan Windows, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek bir etkinlik ile en yeni sürümü olacak "Windows 11" ile karşımıza çıkacak. Dün akşam sızdırılan Windows 11 ISO dosyası, yeni nesil işletim sisteminin tasarımını, duvar kağıtlarını ve hatta seslerini ortaya çıkardı.

Çevrimiçi ortamda bağlantıları dolaşan ISO dosyası, Windows 11'in geliştirici sürümüne ait, pek çok açıkları bulunan bir kurulum dosyası. Bu nedenle günlük kullanıcılar tarafından yüklenmesi pek de tavsiye edilmiyor. Yine de şimdiden pek çok kişi sanal makinelere ya da kullanmış oldukları bilgisayarlara Windows 10 yükleyerek yeni işletim sistemini test etmeye başlamış durumdalar.

windows 11 sesler

Windows 11'in yeni Başlat Menüsü ve Görev Çubuğunun kullanıcılara ne gibi değişiklikler sunduğunu ve Windows 11'in resmi duvar kağıtlarını sizlerle daha önce zaten paylaşmıştık. Bu içeriğimizde ise Windows 11'in resmi açılış sesini ve bildirim, uyarı, hatırlatma gibi seslerini bir arada sunuyor. Windows 11'in tüm seslerini dinlemeden önce hemen hepimizin her gün dinleyeceği bir Windows 11 açılış sesinin nasıl olduğuna bir bakalım.

Windows 11 açılış sesi

Görünen o ki Microsoft, tasarım ile birlikte Windows 11'de başlangıç sesini de sadeleştirmiş durumda. Microsoft'un açılış sesi 'tasarımında' nasıl bir değişime gittiğini daha iyi anlamak için hemen aşağıdaki videodan şu ana kadarki tüm Windows açılış seslerini dinleyebilirsiniz.

Tüm Windows sürümlerinin açılış sesleri

Microsoft, benzer bir sadeleşmeyi Windows 11'in diğer seslerinde de uygulamaış durumda. Hemen aşağıdaki videodan Windows 11'in tüm bildirim, uyarı ve hatırlatma seslerini dinleyebilirsiniz. Ayrıca Windows 11'in ses yelpazesi hakkındaki görüşlerinizi yorumlar bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz.

Windows 11'in uyarı, bildirim ve hatırlatma sesleri

104
37
8
8
5
Emoji İle Tepki Ver
104
37
8
8
5