Piyasaya Sürülmeden Ele Düştü: Windows 11, 6 Yıllık Lumia 950XL'ye Yüklendi

29
9
4
4
2
ISO dosyasının sızdırılmasıyla teknoloji dünyasının en önemli gündem maddelerinden birini oluşturan Windows 11, şimdi de Lumia 950XL'ye yüklendi. Ancak bazı iddialara göre Windows 11 ARM sürümü henüz sızdırılmadığından paylaşılan fotoğraf gerçek değil.

24 Haziran'da gerçekleştirilecek lansman etkinliği ile resmi olarak karşımıza çıkacak Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi Windows 11, ISO dosyasının sızdırılmasıyla resmen gün yüzüne çıkmıştı. ISO dosyasının çevrimiçi ortamda yayılmasının ardından pek çok kişi Windows 11'i kullandıkları bilgisayarlara ya da sanal makinelere yüklemeye can atarken bazı 'bilgisayar kurdu' diyebileceğimiz kişiler daha farklı arayışlar içerisindeydi.

Windows 11 ISO dosyası sızdırıldıktan bir gün sonra bir tweet atan Aggiornamenti Lumia adlı bir İtalyan twitter hesabı, "(Windows 11 ISO) Sızıntısının üzerinden bir gün geçti ve hala Windows 11 yüklü Lumia 950XL görmedim" ifadelerini kullanırken; Gustave Monce adlı bir başka Twitter hesabı, "Soracak olursan, bu (fotoğraf) dünden" diyerek bir Lumia 950XL'a Windows 11 yüklediğini gösteren fotoğrafı paylaştı.

lumia 950XL windows 11

Elimizde yalnızca bir fotoğraf bulunduğundan Windows 11'in bir akıllı telefonda nasıl bir işlevselliğe sahip olduğu hakkında bir bilgi bulunmuyor. Bununla birlikte Windows 11, her ne kadar "yeni nesil Windows" olarak lanse ediliyor olsa da en azından görsel açıdan "güncellenmiş Windows 10" gibi göründüğü ortada. Dolayısı ile Windows 10 Mobile ile piyasaya sürülen son telefonlardan olan Lumia 950XL'nin yepyeni bir deneyim sunmayacağı aşikar.

Yuu adlı bir başka Twitter kullanıcısı ise Monce'nin tweetine vermiş olduğu yanıtta "Windows 11 ARM versiyonu henüz sızdırılmadı. Bu fotoğrafın özelleştirilmiş Windows 10'a ait olduğunu düşünüyorum" diyerek bir anlamda Monce'yi 'yalanladı'. Her ne olursa olsun Microsoft gelecek hafta Windows 11'i resmi olarak duyurduğunda ARM sürümünün de ortaya çıkacağını ve daha fazla Windows 11 yüklü akıllı telefon görebileceğimizi söyleyebiliriz.

Kaynak : https://liliputing.com/2021/06/of-course-windows-11-has-been-ported-to-the-lumia-950-xl-smartphone.html
29
9
4
4
2
Emoji İle Tepki Ver
29
9
4
4
2