Xbox Başkanı, Eski Oyunlara Sahip Çıkılması Gerektiğini Açıkladı

51
11
0
0
0
Xbox’ın başkanı olan Phil Spencer, eski oyunlara ve oyunların geçmişine sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Spencer ayrıca Xbox’ın bu konuda gerekli adımları atacağını da açıkladı.

Xbox markası, son dönemlerde Bethesda’yı alması ve sürekli olarak oyunculara yönelik yatırımlar yapması ile adından sıkça söz ettirmeye başlamıştı. Xbox’ın başkanı olan Phil Spencer ise eski oyunlar ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Phil Spencer’a göre markalar, eski oyunlarına sahip çıkmaya başlamalı. Eski oyunların hâlâ çok sevildiğini ve oyuncular tarafından oynandıklarını belirten Spencer, Xbox’ın kendi oyunları için yapacağı yenilikten de bahsetti.

Eski oyunlara sahip çıkılmalı

Phil Spencer

Phil Spencer, “Kinda Funny Games” ile yaptığı röportajda eski oyunların günden güne daha popüler olmaya başladığını belirtti. Spencer, “Keşke bütün oyun sektörü, oyunları ve oyunların geçmişini korumak için bir araya gelebilse” diyerek diğer markaların bu konudaki tavrından şikayet etti.

Sony, geçtiğimiz aylarda PS3’ün sunucularını ve mağazasını kapatma kararı aldığını açıklamıştı. Açıklamadan sonra oyunculardan büyük tepki alan teknoloji devi, bu karardan vazgeçmiş ve “Bu konuda yanlış kararı verdik” diyerek oyunculardan özür dilemişti. Spencer ise Xbox tarafında bu tarz bir hareket olmayacağını ve eski oyunlara sahip çıkacaklarını belirtti.

Eski oyunlar yeniden hayat bulabilir

Xbox ve Bethesda oyunları

Spencer’a göre oyuncuların birçoğu, eskiden sevilen oyunları yeniden keşfediyor ve o oyunlara bağlanıyor. Bu oyunların korunması, hatta bir noktaya kadar “yenilenmesi” gerektiği savunan Spencer, bu konuda gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

Xbox, Bethesa’yı almasının ardından Bethesda oyunlarını da Game Pass sistemine ekledi. Spencer, Xbox’ın verilerine göre çoğu oyuncunun eski “Doom” ve “The Elder Scrolls: Morrowind” gibi klasikleşmiş oyunlara ilgi duyduğunu ve Game Pass sisteminde bu oyunların tercih edildiğini söyledi. Bu oyunların, oyuncular için korunması gerektiğini ve hatta ileriki dönemlerde yeniden yapılabileceğini belirten Spencer, efsaneleşmiş oyunların hayata dönebileceği ile ilgili bir ipucu da vermiş oldu.

Bu açıklamanın ardından birçok oyuncu, Xbox bünyesinde bulunan efsaneleşmiş oyunların yeniden hayata döndürülmesini beklemeye başladı.

Kaynak : https://www.thegamer.com/companies-should-preserve-games-says-phil-spencer-/
51
11
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
51
11
0
0
0