Xiaomi, Mi 9'un Parmak İzi Sensörüne Yeni Bir Özellik Getireceğini Söyledi

31
5
4
1
0
Çinli teknoloji devi Xiaomi, bugün yaptığı açıklamayla Mi 9'a bir güncellemeyle ekran parmak okuyucusuyla alakalı yeni bir özellik ekleyeceğini duyurdu.

Xiaomi'nin kurucusu ve CEO'su Lei Jun, Mi 9'a gelecek olan özelliği tanıttı. Kullanıcıların bundan sonra ekrandan parmak izi okurken ortaya çıkan simgeyi kaldırabileceğini belirten Lei Jun, birçok kişinin okuyucunun yerinin nerede olduğunu öğrendiğini ve bu yüzden artık simgeye gerekleri kalmadığını söyledi.

Ekranda herhangi bir simge bulunmaması, OLED ekranların alıştığımız simsiyah görüntüsünü bozmadığı gibi herhangi bir ışık olmadığından bataryaya olumlu olarak da yansıyor. Xiaomi böyle bir özelliği daha önceden düşünmese de, şirketin sistem yazılımı başkanı Zhang Guoquan Mi 9'u geliştirmek üzere çalışırken bu fikir aklına geldi. Lei Jun "Bu tarz özellikler kolayca aklımıza gelenlerden değildir fakat MIUI'ın orijinal planına sadık kalırlar: Kullanıcılara seçenek sunmak" şeklinde bir açıklama yaptı.

Şu an itibariyle bu özellik hala geliştirilme aşamasında. Şirket yeni güncellemenin -ve dolayısıyla özelliğin- çıkacağı kesin tarihi açıklamamışken, sadece bu özellik için güncelleme yayımlayacağını da düşünmüyoruz. Birkaç yeni özellik daha geldiği zaman güncelleme dağıtılmaya başlayacaktır.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/04/28/xiaomi-mi-9-fingerprint-icon-can-be-turned-off-after-update/
31
5
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
31
5
4
1
0