YouTube Kids'in Ebeveyn Kilidi Basit Bir Matematik Problemi Olarak Belirlendi

17
3
2
2
1
Çocuklara özel YouTube Kids platformunun internet sitesi geçtiğimiz gün kullanıma açıldı. Ancak siteye giriş sağlamaya çalışan çocukların karşısına çıkacaka soru, basit bir matematik sorusu olarak belirlendi.

YouTube’un küçük yaştaki çocuklar için oluşturduğu özel platform YouTube Kids’in internet sitesi geçtiğimiz günlerde kullanıma açılmıştı. Ancak sitenin beraberinde getirdiği ebeveyn kilidi biraz tartışma yaratmış durumda. Tartışmanın doğması da haksız bir sebep değil gibi duruyor.

YouTube Kids’in internet sitesi youtubekids.com’a girmek isteyen çocukların karşısına, YouTube Kids’e erişmek için bir ebeveyn çağırmasını isteyen bir ekran çıkıyor. Ebeveynin de normal şartlarda çocuğun cevap veremeyeceği bir soruyu cevaplaması bekleniyor.

Ancak ebeveyn tarafından cevaplanması istenen soru biraz kolay gibi duruyor. Ebeveynlerin cevap vermesi gereken soru yalnızca basit bir matematik problemi. Sorulan soruyu 6-7 yaş aralığındaki çocuklar rahat bir şekilde cevaplama kapasitesine sahip olacaklardır. Hatta teknolojiyle iç içe büyüyen ve telefonun temel özelliklerini öğrenmiş daha küçük yaştaki bir çocuk bu işlemi hesap makinesine aktarmayı da akıl edebilir.

Diyelim ki çocuk soruyu yanıtlaması için ebeveynini çağırdı. Soruyu yanıtlayan ebeveynin daha sonra yapması gereken işlem çocuğunun yaş aralığını gösteren ayarlardan birini seçmek olacak. Ancak burada bir tartışma konusu daha var. Ebeveyn ayarlarına girmek için de yine basit bir matematik sorusunu cevaplamak yeterli oluyor. Yani bir çocuk soruyu herhangi bir şekilde doğru cevaplarsa ayarları değiştirme imkanına sahip oluyor. Neyse ki ebeveynlerin özel şifre oluşturma seçeneği de siteye eklenmiş.

Platform, içeriklerin ebeveynler tarafından denetlenmesini sağlıyor:

Çocuklara özel bir platform olan YouTube Kids yetişkinlere yönelik içeriklerin ve diğer güvenlik tehlikelerinin önüne geçmek için oluşturulmuş. Platformun bir diğer amacı da ebeveynlerin “çocuklarına özel” içerikleri düzenleyebiliyor olması. Bu platform daha önce yalnızca telefona indirilen YouTube Kids uygulaması halinde bulunuyordu. Artık platforma daha güvenli bir şekilde erişimi sağlayan internet sitesi de yayınlandı.

Yeni platformun kilit sistemi biraz basit olsa da hiç yoktan iyidir. Ebeveynlere çocuklarının karşılaştığı içerikleri kontrol edebilme yeteneği kazandırması uygulamanın en güzel yanı. Ancak YouTube Kids’in internet sitesi ülkemizde henüz kullanılamıyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/youtube-kids-parental-control-lock-is-a-simple-math-question-30589281/
17
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
17
3
2
2
1