YouTube, Artık Kişilerin Abone Sayılarını Tam Olarak Göstermeyecek

28
22
15
4
3
Instagram, geçtiğimiz aylarda beğeni sayısının gizlendiği bir özelliği bazı ülkelerde test etmeye başlamıştı. Buna benzer bir değişiklik de YouTube’dan geldi. Video yayınlama platformu, Eylül ayından itibaren abone sayılarını kısaltılmış bir şekilde gösterecek.

Bünyesindeki içerik üreticilerinin üstündeki yükü almak isteyen YouTube, abone sayısının gösteriminde değişikliğe gidiyor. Platform, Eylül ayından itibaren abone sayıları yuvarlanmış bir biçimde gösterecek. Örneğin bir kanalın abone sayısı 1.234.567 ise takipçiler bu sayıyı 1,23 milyon olarak görecekler.

Dünyanın en büyük video platformu olan YouTube, aslında bu değişikliği ilk olarak Mayıs ayında duyurmuştu ancak bu hafta bu değişikliğin detayları da belli oldu. Kullanıcılar ise bu değişiklikten pek de mutlu değil.

Amaç, içerik üreticilerinin stresini azaltmak:

youtube

YouTube, değişiklikle ilgili “Daha fazla tutarlılık yaratmanın ötesinde bu, üreticilerin stres ve iyilikleri hakkındaki endişelerini özellikle abone sayılarının takibi konusundaki endişeleri hedef alıyor. Umarız tüm üreticilerimiz hikâyelerini anlatmaya odaklanır ve sayılar hakkında daha az baskı hisseder” açıklamasında bulundu.

Nisan ayında Instagram da benzer bir özelliği test etmiş ve beğeni sayılarını takipçilere gizlemişti ancak YouTuber'lar, üreticilerin ne kadar takipçileri olduğunu YouTube Studio ve YouTube Analytics ile görebileceklerini ifade ediyorlar. Dolayısıyla abone konusuna takıntılı olanlar için bu özellik pek de bir şey değiştirmeyecek.

Abone sayısının yuvarlanması değişikliği sadece 1.000 aboneden daha fazla aboneye sahipse gerçekleşecek. YouTube, Twitch, Instagram ve Twitter gibi mecralardaki takipçileri sayan Social Blade gibi platformlar tarafından kullanılan YouTube Data API Service’e de bu değişiklikler uygulanacak. Şirket, YouTube’un yaptığı bu değişikliğe karşı bir tweet atarken YouTube “Bu değişikliğin herkesi mutlu etmeyeceğini biliyorduk. Umarız izleyicilerin ve içerik üreticilerinin oluşturduğu topluluk için olumlu bir adımdır” dedi.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/08/30/youtube-abbreviated-subscriber-counts/
28
22
15
4
3
Emoji İle Tepki Ver
28
22
15
4
3